Een zwembad in de tuin is voor veel mensen een droom. Het is echter goed om even stil te staan bij enkele belangrijke punten. Het onderhoud van een zwembad is niet altijd vanzelfsprekend, en er zijn verschillende factoren waar je rekening mee moet houden.

Bekijk je budget

Een zwembad is niet goedkoop. De kosten kunnen tussen de 1000 euro en de 10.000 euro liggen. Dit is een groot verschil. Bekijk wat je graag zou willen. Een gemiddelde prijs voor een gezinszwembad is zo’n 2000 euro. De kosten kunnen uiteraard oplopen: dit ligt aan je wensen. Kijk kritisch naar je wensen en wat in het budget past.

Veiligheid: een zwembad met of zonder trap?

Rekening houden met de veiligheid is natuurlijk erg belangrijk bij een zwembad. Heb je jongere kinderen? Kies dan zeker voor een zwembad met trap. Kinderen kunnen dan veiliger in en uit het zwembad klimmen. Een zwembad zonder trap is geschikt als er geen jonge kinderen van het zwembad gebruik zullen maken.

Je zwembad onderhouden

Het schoon houden van het zwembad vergt veel werk, maar is wel erg belangrijk om optimaal van je zwembad te kunnen genieten. Een bodemzuiger moet regelmatig gebruikt worden om de bodem schoon te houden. Een schepnet is zeker geen overbodige luxe. Denk ook aan het chloorgehalte van het water, zodat het water schoon blijft. Chloorblokjes zijn nodig om eens in de zoveel tijd toe te voegen.

Overdekt zwembad

Het overdekken van het zwembad is een goede manier om het zwembad schoon te houden. Het zwembad kan volledig overdekt worden, maar een goedkopere oplossing is een zwembadafdekking. Dit vergt alleen iets meer werk iedere dag. Door het overdekken van je bad blijft het water langer schoon en het onderhoud beperkt.

Bron: https://www.zwembad-overkapping.com/zwembadafdekking/

Je houd misschien ook van..

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *