De wasmachine en droger, in de meeste huishoudens twee onmisbaar apparaten. Een fris gewassen was met een heerlijke geur die u zelf kunt kiezen. Tegenwoordig kan dat maar het is ook ooit anders geweest.

De eerste wasmachine werd met de hand aangedreven. Aan het eind van de negentiende eeuw ontstond een elektrisch aangedreven model. De eerste droger ontstond zelfs al begin 1800. Inmiddels hebben deze apparaten een enorme ontwikkeling doorgemaakt en kan een huishouden eigenlijk niet meer zonder deze twee apparaten. De wasmachine en de droger maken het leven een stuk gemakkelijker.

Toch kan het op een dag gebeuren dat uw wasautomaat of wasdroger het niet meer goed doet. Het apparaat is kapot of geeft een storing  aan. In dat geval is het goed om te weten dat uw machine in de meeste gevallen zelf te repareren is. In heel veel gevallen wordt bij een defect of storing aan wasmachine, droger, koelkast of vaatwasser meteen een nieuw apparaat aangeschaft. Uit onderzoek van TNO blijkt echter dat in ongeveer 80% van de gevallen dit absoluut niet noodzakelijk is. In de meeste gevallen kunt u zelf het defecte apparaat redelijk makkelijk repareren en het probleem oplossen. Een wasmachine snaar vervangen of een verwarmingselement plaatsen kan in principe iedereen zelf.

Op het Internet zijn veel filmpjes terug te vinden hoe je er achter kunt komen welk onderdeel stuk is en hoe je dit onderdeel kunt vervangen. Type in Google maar eens de tekst: “Hoe vervang ik een……”

Ook de verkrijgbaarheid van reparatie onderdelen is tegenwoordig makkelijk. Online kun je de reparatie onderdelen bestellen en deze worden in de meeste gevallen de volgende dag al geleverd. Een voorbeeld van zo’n onderdelen en accessoire winkel is Homepart. Op de site van deze winkelketen wordt u geholpen bij het vinden en kopen van het juiste onderdeel of het passende accessoire voor uw wasmachine, droger, afzuigkap, vaatwasser, stofzuiger of ander witgoed apparaat.

Je houd misschien ook van..

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *