Een gietvloer is niet zomaar een vloer, de vloersoort bestaat uit verschillende lagen. De verschillende lagen samen zorgen voor een stevige, comfortabele vloer die slijtvast en naadloos is. De 1e laag van een gietvloer heet de primer laag, dit is de basislaag die ook bij woonbeton wordt toegepast. Deze laag is van groot belang, deze zorgt voor een goede hechting aan de ondergrond.

Vijf verschillende lagen

Naast de primer zijn er nog heel wat andere lagen die verschillende taken vervullen. De 2e, 3e, 4e en 5e laag van een gietvloer zorgen voor onder andere demping, geluidsisolatie, elasticiteit, comfort en stevigheid. Ideale eigenschappen die voor veel mensen als muziek in de oren klinken. Het is dan ook niet vreemd dat steeds meer bedrijfspanden en winkels voorzien worden van gietvloeren. Maar ook woningen worden steeds vaker voorzien van een dergelijke vloer. Ook in combinatie met kinderen of huisdieren is deze vloer aan te raden, ze zijn namelijk heel eenvoudig te reinigen.

Extra laag

Als een gietvloer op een plek wordt toegepast waar het vochtig is dan wordt er vaak een 6e laag aangebracht. Deze zogenaamde anti slip laag zorgt ervoor dat men niet zo snel kan uitglijden. In het toilet of badkamer kan het al snel vochtig worden, zo’n laag is dan ook van groot belang. Een ongeluk zit vaak in een klein hoekje namelijk. Schakel daarom ook altijd een specialist zoals Gietvloer Dordrecht in voor dergelijke klussen, dan weet u zeker dat het goed gebeurt!

Je houd misschien ook van..

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *