Woonruimtes

Een epoxyvloer in uw keuken? Lang niet zo gek als u wellicht denkt!

Overweeg eens een epoxyvloer!

Er was een tijd dat epoxyvloeren uitsluitend in fabrieken en garages te vinden waren. Die tijden zijn inmiddels wel voorbij. Steeds meer particulieren kiezen er namelijk ook voor dit type vloer in hun woning aan te laten leggen. Is uw huidige woning ook toe aan een nieuwe vloer? Of is uw nieuwbouwwoning bijna klaar maar is er nog geen keuze gemaakt voor een bepaald type vloer? Lees hieronder dan alles over waarom epoxyvloeren ook voor u een reële optie zouden kunnen zijn.

Robuust en onderhoudsvriendelijk

Epoxyvloeren waren in eerste instantie vooral populair in onder meer de industrie, garages, magazijnen en bedrijven waarin hygiëne voorop staat, zoals slagerijen. Dit heeft alles te maken met de typische kenmerken van epoxyvloeren. Omdat dit type vloer volledig naadloos is, zijn epoxyvloeren eenvoudig schoon te maken. Daarnaast is dit type vloer enorm sterk. Zelfs sterker (en overigens ook lichter) dan beton. Erg toekomstbestendig dus! En hoewel de vloer er zeer strak of zelfs glad uitziet, hoeft u dankzij de coating zeker niet bang te zijn uit te glijden op een epoxyvloer!

Meer dan alleen functionaliteit

U denkt misschien: ‘Dit klinkt allemaal wel erg functioneel. Hoe zit het dan met het uiterlijk van dit type vloer, kan ik dat naar eigen inzicht aanpassen?’ Jazeker, met de afwerkingslaag kunt u inmiddels alle kanten op. Dit is dan ook de belangrijkste reden dat epoxyvloeren op steeds meer belangstelling van particulieren kunnen rekenen. Zo is een epoxyvloer tegenwoordig af te werken alle mogelijke kleuren en kleurcombinaties, glanzend of mat. Vooral in combinatie met een passende wandafwerking kunnen epoxyvloeren u een zeer ruimtelijk en modern effect opleveren.

Laten we alle voordelen van epoxyvloeren even voor u samenvatten:

    • Stootvast
    • Slijtvast
    • In alle kleuren en kleurcombinaties verkrijgbaar
    • Makkelijk schoon te maken
    • Vloeistofdicht

De procedure

Bij de aanleg van epoxyvloeren moet onder meer rekening gehouden worden met het type ondergrond. Wordt de vloer bijvoorbeeld aangebracht op hout, tegels of beton? Voordat de vloer aangelegd kan worden moet deze ondergrond eerst gereinigd worden. Ook beschadigingen worden zoveel mogelijk hersteld. Daarna worden hier verschillende lagen op aangebracht, waaronder een basislaag van hars. Nadat dit fundament is gelegd, is het tijd voor de daadwerkelijke vloer. Deze bestaat uit verschillende chemische componenten die op zorgvuldige wijze met elkaar vermengd moeten worden. Ten slotte wordt de vloer afgewerkt met een glanzende of matte coating.

Geen sinecure

U begrijpt inmiddels ongetwijfeld waarom epoxyvloeren steeds populairder worden onder particulieren. Wel moet u rekening houden met het gegeven dat het het aanleggen van een epoxyvloer niet bepaald vergelijkbaar is met het plaatsen van bijvoorbeeld kliklaminaat. Behalve dat bij epoxyvloeren een vaste (veiligheids)procedure gevolgd moet worden, is het noodzakelijk te beschikken over de juiste gereedschappen en materialen. Laat uw epoxyvloer daarom altijd aanleggen door een erkende vloerenspecialist. Een voorbeeld hiervan vindt u op de website van Van der Perk Totaal Renovatie. Zo bent u snel verzekerd van een uitstekend eindresultaat dat ook nog eens op verantwoorde wijze tot stand komt!

Je houd misschien ook van..