Ga je een vuurtafel kopen, dan kies je voor een leuke combinatie tussen een open vuurtje en een tafel. Een voorbeeld van een vuurtafel is een massief houten tafel. Het vuur bevindt zich midden in de tafel. De tafels bestaan in verschillende modellen en groottes: als klein bijzettafeltje of als grotere eettafel bijvoorbeeld.

Welke soorten vuurtafels zijn er?

Net als een open haard heb je vuurtafels op gas of met hout. De systemen met gas kunnen stenen of namaak houtblokken bevatten. De tafels zelf kunnen in hout of in kunststof zijn. In beide gevallen zijn ze veilig: elke producent moet aan de wettelijke normen van veiligheid voldoen.

Waar kan je een vuurtafel plaatsen?

Je kan een vuurtafel zowel binnen als buiten plaatsen. Het voordeel van vuurtafels ten opzichte van een open haard is dat ze mobiel zijn en ze dus overal kunnen geïnstalleerd worden. Zo krijg je een leuk vuurtje voor de koude winteravonden, maar kan je evengoed in de zomer buiten gezellige uren doorbrengen rond deze tafel.

Een paar extra’s aan vuurtafels

Bij de meeste vuurtafels van Vivencia Vuur heb je nog een paar snufjes. Vuur is en blijft toch wel gevaarlijk. Daarom bieden leveranciers glazen schermen aan die het vuur afsluiten zodat bijvoorbeeld je kinderen niet in aanraking komen met de vlammen. Een ander accessoire is een barbecue en grill systeem. Je kan je tafel dus gewoon gebruiken om je gerechten klaar te maken. Zo krijg je een gezellige sfeer rond de tafel.

Wat kost een vuurtafel?

Wil je een vuurtafel kopen, ga dan zorgvuldig te werk. Bepaal wat jij er wil mee doen en kijk eerst wat rustig rond. Je hebt dure en goedkope vuurtafels. We willen hier ook even melden dat er zelfbouwpakketten bestaan. Op die manier kan jij zelf je tafel gaan ontwerpen en produceren om er dan het vuurgedeelte gaan in te werken. Dit scheelt uiteraard ook op de prijs!

Je houd misschien ook van..

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *