Wat is een robotstofzuiger?

Een robotstofzuiger is een stofzuiger die zelfstandig, zonder handmatige aandrijving kamers kan stofzuigen. De robotstofzuiger zendt ultrasone signalen uit, deze signalen geven de stofzuiger een beeld van de grootte en de omvang van de ruimte en de het meubilair in de ruimte. De stofzuiger maakt als eerste de buitenste randen van de kamer schoon en daarna wordt het resterende oppervlak schoongemaakt. Een stofzuigrobot kan een oppervlak van ongeveer 40 vierkante meter binnen een uur stofzuigen.

De voordelen van een robotstofzuiger

Door gebruik te maken van een robotstofzuiger bespaar je een hoop tijd in het huishouden omdat er zelfs automatisch gestofzuigd kan worden als je niet thuis bent. Op de meeste robotstofzuigers is er een timer aanwezig, hiermee kan de stofzuiger op de ingestelde tijd beginnen met stofzuigen. Het stofreservoir van robotstofzuigers moet regelmatig geleegd worden omdat het stofreservoir een stuk kleiner is dan bij de normale stofzuigers. Er zijn ook robotstofzuigers die automatisch het stofreservoir legen in een container, maar deze zijn wel wat duurder.

De opties van een robotstofzuiger

Er zijn veel verschillende stofzuigrobots met diverse opties. Zo zijn er ook stofzuigers die voorzien zijn van een speciaal systeem, die ervoor zorgt dat ze nooit twee keer op één plaats stofzuigen. Sommige stofzuigrobots zijn ook zo gemaakt dat ze de hoeken van de kamer kunnen stofzuigen. De prijs van de stofzuigrobot is afhankelijk van de opties, die je in de stofzuiger wil hebben.

Er zijn stofzuigrobots die je handmatig moet opladen maar er zijn ook stofzuigers die bij een lage accuspanning automatisch naar het oplaadpunt rijden en zichzelf opladen. Robotstofzuigers zijn meestal rond, door deze vorm is er minder schade bij botsingen met het meubilair. Het hebben van een stofzuigrobot kent dus vele voordelen en het is ideaal voor mensen die weinig tijd hebben voor hun huishouden. Als je ook te weinig tijd over hebt voor andere schoonmaakklussen is het misschien handig om een huishoudelijke hulp in te huren, dit bespaart je veel tijd en zorgen.

Je houd misschien ook van..

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *