U moet er niet aan denken, een inbraak in uw woning. Toch vinden er jaarlijks nog enkele honderden woninginbraken plaats in Nederland en België. Reden genoeg om de ramen en deuren van uw woning te voorzien van de juiste sloten. Voor het kiezen van de juiste sloten kunt u de hulp inschakelen van een erkende slotenmaker bij u in de buurt. Een slotenmaker heeft een goed beeld van de mogelijkheden die er tegenwoordig zijn, zodat u precies weet welke opties u heeft. Daarbij kan een slotenmaker de sloten direct voor u plaatsen. Bent u ervan overtuigd, dat u de juiste sloten op uw ramen en deuren in huis heeft?

Kies voor cilindersloten in uw deuren

Het meest gebruikte slot voor woningdeuren is een zogenaamd cilinderslot. Cilindersloten worden in verschillende modellen aangeboden, waarbij de tweepuntsloten voornamelijk in oudere woningen worden gebruikt. In nieuwe woningen maakt men momenteel al gebruik van driepuntsloten, die vaak veiliger zijn dan tweepuntsloten. Zoals de naam van dit type sloten al enigszins aangeeft, zitten driepuntsloten op drie punten met de deurpost verbonden. De kans op een inbraak wordt hierdoor een stuk kleiner, omdat het een inbreker meer tijd kost om de deur te openen. Des te meer tijd het een inbreker kost, des te groter de kans is om betrapt te worden.

Sloten voor op ramen

Op ramen worden geen cilindersloten gebruikt, maar kiest men doorgaans voor bijzetsloten. Deze bijzetsloten komen in twee modellen voor, te weten: opleg- en insteeksloten. De oplegsloten zijn vaak duidelijk zichtbaar, terwijl insteeksloten in het kozijn van uw raam worden verwerkt. Het is van verschillende aspecten afhankelijk, welk type bijzetsloten het meest geschikt zijn voor uw ramen. Zo maakt het bijvoorbeeld uit, hoe het raam geopend wordt (naar binnen of naar buiten) en hoe dik het kozijn van uw ramen is.

Je houd misschien ook van..

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *