Scandinavisch design heeft de afgelopen jaren een flinke opmars gemaakt in Nederland. Niet alleen het prachtige design is populair. Ook emigreren naar Noorwegen, Zweden of Finland is populair onder de Nederlanders. Heb jij altijd al gedroomd van wonen in Scandinavië? Maar is het misschien niets voor jou om te emigreren? Haal dan het mooie design uit Denemarken, Zweden, Noorwegen en Finland in huis.

Wat is Scandinavisch design?

Er wordt veel gesproken en geschreven over de prachtige meubels uit Scandinavië. Maar wat is het dan precies? Je bent echt geen vreemde vogel als je dit niet weet. Scandinavisch design kenmerkt zich door rustige, subtiele kleuren en veel licht. Denk hierbij aan witte vloeren, natuurlijke materialen, planten, minimalistisch maar niet kil, open haarden en zo veel mogelijk lichtinval. Wanneer je voor een Scandinavisch design kiest betekent dit niet dat alles uit Scandinavië hoeft te komen. Scandinavisch design wordt over de hele wereld gemaakt, maar is gebaseerd op het oorspronkelijke design en de stijl uit deze landen.

Haal Scandinavië in huis

Scandinavisch design kan soms best prijzig zijn, gelukkig hebben we ook IKEA. Deze winkel combineert het mooie met het praktische en dat allemaal voor een zacht prijsje. Je huis strak, warm en licht inrichten hoeft dus niet heel moeilijk te zijn. Natuurlijk is het mooi om de IKEA meubels te combineren met andere merken.

Wat maakt Scandinavië zo aantrekkelijk?

Waarom emigreren er jaarlijks Nederlanders naar Scandinavië? Daar heeft ieder zijn eigen reden voor. Natuurlijk is dat ook per land verschillend.

Een aantal veel gehoorde redenen zijn:

  • De prachtige natuur
  • Uitgestrekte gebieden
  • Groter land, minder inwoners
  • Vriendelijke mensen
  • Meer werkgelegenheid
  • Goed onderwijs
  • Goede economie
  • Lange winters, voor de wintersporters onder ons
  • Goede (sociale) voorzieningen

Wat is belangrijk als je gaat emigreren?

Emigreren is niet iets wat je zomaar doet. Je moet hier goed over nadenken en alles goed voorbereiden. Soms duurt dit traject jaren, bij anderen duurt het slechts enkele maanden. De reden waarom je gaat emigreren speelt hierbij een belangrijke rol. Ga je de liefde van je leven achterna? Dan is in het land waar je gaat wonen een hoop al geregeld. Je hebt dan al huisvesting en een sociaal leven. Het is dan alleen van belang dat je alle papieren op orde hebt en dat je een baan vindt. Dit is natuurlijk een stuk minder werk dan alles vanaf het begin af aan regelen.

Droom je van een leven in bijvoorbeeld Noorwegen, maar heb je verder totaal geen idee hoe of wat? Dan zal een emigratie een stuk meer voorbereiding nodig hebben.

Je houd misschien ook van..

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *