Bij het inrichten van een huis of appartement is het altijd even goed kijken hoe en wat en is het kwestie van nadenken en je tijd nemen. Het is natuurlijk wel handig als je huis gelijk goed naar jouw smaak is ingericht, je wilt namelijk niet na een korte periode wéér verbouwen. Sommigen mensen vinden dit echter erg lastig. Dit is niet zo gek hoor! Zelfs voor de beste interieurarchitecten kan dit een lastige opgave zijn en deze mensen hebben hiervoor geleerd. Je wilt natuurlijk niet dat alle belangrijke elementen en leefruimte van je huis niet verliezen aan sfeer en functionaliteit. Hierom bespreken we in dit artikel een paar tips om je huis leuk en functioneel in te richten zonder dat dit te kosten gaat van je ruimte.

Planning

We beginnen bij het begin, alles wat je niet nodig hebt hoef je ook niet te kopen. Een simpele stelregel met enorme gevolgen, toch houden mensen zich hier niet aan. Een groot talent van de mensheid is om een huis vol te proppen met allemaal onzinnige en onnodige bezittingen. Dit is niet verstandig omdat je deze spullen nooit gaat gebruiken en geen toegevoegde waarde hebben en dus voor niks plek in de woning innemen. Hierom is het belangrijk om een strak plan te maken waarin je beschrijft wat je nodig hebt, en ook hoeveel je ervan nodig hebt. Hou je vervolgens aan deze planning. Het neemt niet alleen minder ruimte in beslag maar je bespaart er ook een hoop geld mee. Met planningen werken gebeurd op ieder niveau. Het handige aan een planning maken is dat je de kans van dingen vergeten nihil maakt. Het is voor veel mensen die dit niet gewend zijn lastig om hiermee te beginnen, maar zodra ze dit onder de knie hebben merken ook zij dat het wel degelijk handig is.

Versieren

Het klinkt tegenstrijdig met bovenstaande tekst maar zolang je het op een normaal niveau houdt en het toegevoegde waarde heeft kan het. Het natuurlijk ook niet de bedoeling dat je huis alleen maar ingericht is met meubels en geen enkel versierstukje, dit maakt het ongelofelijk saai. Wanneer je de muren niet mooi vind kun je deze altijd opnieuw behangen of je kunt ze decoreren met muurstickers. Deze muurstickers zijn er in alle vormen en maten, er is dus zeker ook een muursticker die past bij uw smaak. Als u gaat shoppen voor verf of een muursticker of andere muurdecoratie. Kunt u een moodboard maken. Op dit bord plak je alle plaatjes van woningen of woninggedeeltes die binnen jou smaak vallen. Er zijn een ontelbaar aantal woonbladen en websites waar je genoeg inspiratie op kan doen. Zodra je moodboard goed genoeg gevuld is kan je deze laten zien aan een werknemer van de winkel die je bezoekt. Hierdoor weet hij precies waar je naar op zoek bent.

Tuin

De tuin inrichting is een kunst op zich. Hierbij komen hele andere aspecten kijken dan het inrichten van je woning. Je moet rekening houden met het zonlicht bijvoorbeeld. Daarnaast moet je nog de juiste combinatie vinden tussen planten en bloemen en de meubels. Je wilt wel lekker willen zitten, maar ook niet in een tuin zonder sfeer zitten. Maar ook voor het inrichten van je tuin geldt, maak een moodboard. Zo kunt u makkelijker een keuze maken tussen verschillende tuinmeubelen.

Je houd misschien ook van..

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *