Hoewel u vanzelfsprekend hoopt dat het u nooit al overkomen, kunt u onverhoopt te maken krijgen met een buitensluiting bij uw woning. Denk bijvoorbeeld aan een situatie waarbij u pas bij thuiskomst merkt dat u de sleutel van uw woning vergeten bent vanochtend. Of wat te denken van het afbreken van uw sleutel in het slot? In zo’n geval is het vaak niet langer mogelijk om uw woning binnen te komen, tenzij u een reservesleutel bij de buren of kennissen in de buurt heeft liggen. Waar het voorheen heel gebruikelijk was om een ruitje van uw woning in te slaan in zo’n situatie, is dat tegenwoordig al lang niet meer zo. Tegenwoordig kiezen veel mensen ervoor om een slotenmaker in te schakelen.

Zelf een deur openmaken bij een afgebroken sleutel

Het lijkt vaak erg aantrekkelijk om de afgebroken sleutel zelf uit het slot van uw woning te halen, zodat u met een reservesleutel alsnog naar binnen kunt. Dit is echter sterk af te raden! Door de complexe onderdelen waarmee een slot is opgebouwd is de kans op schade aan het slot erg groot als u deze zelf open probeert te maken met bijvoorbeeld een haarspeldje, een pincet of soortgelijke hulpmiddelen. In het ergste geval zal het slot door de aangerichte schade vervangen moeten worden. Niet alleen duurt dit langer, ook kost het u meer!

Voorkom een afgebroken sleutel

Een afgebroken sleutel is vaak het gevolg van het te snel willen omdraaien van de cilinder in het slot volgens een slotenmaker uit Aalst. Deze slotenmaker uit Aalst geeft aan dat het erg belangrijk is om de sleutel eerst volledig in het slot te duwen en nooit door te draaien als de cilinder niet te bewegen lijkt. Het kan bijvoorbeeld ook gaan om erosie aan de binnenzijde van de cilinder, wat ervoor zorgt dat de sleutel minder makkelijk om te draaien is. Door het slot te laten onderhouden voorkomt u het afbreken van uw sleutels.

Je houd misschien ook van..

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *