Rotterdam heeft het allemaal! Een prachtige skyline, de beroemde haven, de leukste hotspots en bezienswaardigheden. Het is dan ook niet zo gek dat er veel vraag is naar huurwoningen in Rotterdam. De stad staat bekend om zijn ruime en gevarieerde woningaanbod, waarin je snel moet beslissen. Wil je de woning niet, dan staat de volgende student of starter al klaar. In deze tijden is het niet zo makkelijk om een woning in Rotterdam te bemachtigen, maar met een paar slimme tips kun jij ook binnenkort genieten van de mooiste stad van Nederland!

Het financiële plaatje
Huren in Rotterdam is niet goedkoop, als je in een fijne wijk wilt wonen. Je financiële situatie is belangrijk om te weten wat je kunt huren. Je kunt eenvoudig je kosten berekenen door speciaal daarvoor gemaakte websites of laten berekenen door iemand die er ervaren in is. Kom je echt nog niet in aanmerking voor een redelijke woning en huurprijs? Schrijf je in als kraakwachtende bij een antikraakbureau. Het nadeel is dat je geen huurcontract hebt en geen normale huurbescherming, maar je hebt wel snel voor even een woning. Let er op dat je maar een korte opzegtermijn geniet van twee weken tot drie maanden. Zoek in de tijd dat je een antikraak woning huurt, een nieuwe woning. Een andere oplossing voor je woningzoektocht kan hospiteren zijn.

Kansen vergroten door je netwerk
Laat weten dat je op zoek bent naar huurwoningen in Rotterdam. Doe het via je netwerkvrienden die je bericht op social media kunnen delen en maak er een leuk verhaal van. Schrijf je in als woning- of kamerzoekende in alle woonregisters van Rotterdam zoals:
– Inschrijven bij de gemeente als woningzoekende
– Antikraak wonen
– Kamernetwerken
– Rotterdamse woningbouwverenigingen
– Particulieren die kamers of woningen verhuren
– Vrije sector woningen of sociale woningen bij andere aanbieders of beleggers
– Verenigingsleven voor studenten

Een vrije sector woning is erg prijzig, kijk of je met een paar vrienden kunt huren of laat iemand garant staan voor jou. Vaak kan dat een familielid of mentor zijn. Houd je social media in de gaten, want doordat je vaak op zoekmachines zoekt naar huurwoningen, worden er ook woningen aangeboden.

Waar je gaat huren in Rotterdam kan bepalend zijn voor een huurprijs. Let op dat je niet teveel betaald voor een woning die in een slechte buurt staat en/of de woning wel aan alle woonvoorzieningen voldoet.

Je houd misschien ook van..

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *