Wonen

Ramen laten wassen

Veel huizen hebben ramen die onbereikbaar zijn voor de huisvrouw. Toch is het prettig om door zo’n raam naar buiten te kunnen kijken zonder dat je tegen vogelpoep en andere viezigheid aankijkt. De glazenwasser is in deze een uitkomst. Zij hebben het materiaal en de ervaring om zelfs hoog in de nok van een woning aan glasbewassing te doen. De ramen worden gereinigd met een spons, zeem en wisser. Een vakkundige glazenwasser zal ook het houtwerk rondom een raam meenemen tijdens de glasbewassing. Wanneer je in de stad woont zullen de ramen van je woning sneller smerig zijn door verkeer en roetaanslag. Dan heb je een glazenwasser dus vaker nodig.

Gevaarlijk werk

Het wassen van ramen op grote hoogtes is niet geheel ongevaarlijk. Er worden tijdens de werkzaamheden hoge eisen door de arbodienst gesteld. De ladder waarmee wordt gewerkt moet aan strenge eisen voldoen. Een glazenwasser kan wel op 15 meter hoogte werken wanneer er gebruik wordt gemaakt van een telescoopstok of hoogwerker. Op deze hoogtes mag niet meer met een ladder worden gewerkt. Op grote hoogtes glasbewassing doen gebeurt meestal aan een bedrijfs- of kantoorpand.

Het is niet gevaarlijk, maar een glazenwasser heeft snel last van eczeem aan zijn handen omdat hij de hele dag in het water zit. Het is een vervelende aandoening die je kunt herkennen aan;

-Ruwe plekken en roodheid

-Kloven

-Blaasjes en jeuk

Het is natuurlijk ondoenlijk om niet met water te werken in de glasbewassingsbranche, maar je kunt wel bepaalde regels in acht nemen om het risico zo klein mogelijk te houden. Bijvoorbeeld het lang dragen van handschoenen tijdens het glazenwassen kan eczeem veroorzaken door transpiratie binnen in de handschoen.

Glazenwassen is een zwaar beroep

Om de hele dag in weer en wind te werken moet je als glazenwasser behoorlijk fit zijn. Ook moet een glazenwasser tamelijk hard doorwerken om een redelijk salaris te halen. Een glazenwasser werkt meestal zelfstandig met of zonder een aantal personeelsleden. Met de klant wordt een maandelijkse of twee-maandelijkse afspraak gemaakt en de ramen blijven door het regelmatige reinigen schoon.

Je houd misschien ook van..