Het hele jaar door niets aan je woning doen, kan natuurlijk niet als woningeigenaar. Als het goed is houd je het interieur en de tuin goed bij en pas je deze zo nu en dan – of liever nog consequent – aan op de eisen van het seizoen. Zeker als de zomer aanbreekt, is het verstandig om je daar op voor te bereiden. DE zomers in ons land worden namelijk steeds heter en benauwder. Daarom is het belangrijk om te zorgen dat je de temperatuur in huis goed kunt reguleren en fel zonlicht goed kunt weren. Naast een goede mobiele of vaste airco is het gebruik van efficiënte zonwering, zoals shutters en screens, daarom onmisbaar. Maar wat zijn precies de pluspunten van je woning zomerklaar maken met shutters en/of screens? Als je het antwoord op deze vragen wilt weten, moet je gauw verder lezen!

Het gebruiksgemak van shutters en screenszonwering


Wellicht een van de grootste voordelen van screens en shutterszonwering is het feit dat deze soorten zonwering eenvoudig te gebruiken zijn. Ze zijn gemakkelijk te bedienen via een koord, draaistang of elektrisch. En dat is natuurlijk ideaal, want zonwering moet eenvoudig te bedienen zijn. Als het ineens warm wordt, wil je natuurlijk nel kunnen ingrijpen om de temperatuur in je woning aangenaam te houden. Met screenzonwering en shutterzonwering is dit snel geregeld. 

Variatie in overvloed qua stijlen


Fijn aan de moderne varianten raamdecoratie is dat je als klant een enorme keuze hebt aan stijlen en soorten zonwering. Sowieso is de keuze voor zonnescreens of shutterzonwering een keuze voor stijl en elegantie. Je woning ziet er meteen een stuk levendiger en gezelliger uit. Maar los hiervan is een voordeel dat er voor elke interieurstijl wel een oplossing op maat is te vinden qua kleur, materiaalsoort en uitstraling van de zonwering. 

Eenvoudig de temperatuur, lichtinval en privacy bepalen 


Prettig aan je woning zomerklaar maken met gebruik van goede zonwering is dat je op een gemakkelijke manier zelf de temperatuur kunt bepalen in huis. Overdag kun je binnenvallend zonlicht tegenhouden, door de raamdecoratie dicht te doen. Dit is natuurlijk ook prettig als je thuis meer privacy wilt. Door de shutterzonwering of je zonnescreens ’s avonds en ’s nachts dicht te doen, kun je de warmte goed in je woning houden. Hierdoor kun je ook nog het nodige besparing op je energierekening, want de kachel hoeft dan minder te stoken.
Heb je liever niet dat passanten die voorbij lopen telkens bij je naar binnen kijken? Dan los je dit met zonwering snel op door je zonnescreens te sluiten. Zo ben je direct van pottenkijkers af en heb je een stuk meer privacy!

Je houd misschien ook van..

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *