De zomer staat voor de deur en dat betekent mooi weer. Dat nodigt natuurlijk ook uit om lekker aan de slag te gaan in en om het huis. Met mooi weer is het dan ook veel aangenamer dan in de winter. Natuurlijk wil je de tuin op orde maken en wil je ervoor zorgen dat je lekker kunt buiten zitten tijdens een mooie zomerse dag. Er zijn nog veel meer leuke klussen te bedenken die je juist in de zomer aan jouw woning zou kunnen uitvoeren. In dit artikel lees je over verschillende klussen die jou misschien kunnen inspireren.

Controle

In de zomermaanden is het vaak lang licht en is de temperatuur ook aangenaam. Een ideaal moment dus om een controle van de woning uit te voeren. Dit kun je zelf doen en natuurlijk ook met hulp van anderen. Controleer bijvoorbeeld het dak, de dakgoten en de waterafvoer van deze dakgoten. Door vroegtijdig mankementen zoals bijvoorbeeld een gat te ontdekken, voorkom je dat er lekkage kan ontstaan waardoor je meer last kunt krijgen. Controleer ook of alle sloten van de woning en van de ramen in orde zijn. Een piepende deur kun je het beste even smeren met een beetje kruipolie bijvoorbeeld.

Opknappen

Als je mankementen hebt gevonden tijdens de controle van het huis, dan moeten deze zo snel mogelijk verholpen worden. Dat zijn natuurlijk de klussen die je als eerste na deze controle gaat uitvoeren. Bij het onderhoud van een woning horen ook zaken zoals het opknappen van het houtwerk en het buitenaanzicht. Dat betekent dat je eens in de zoveel jaar de kwast ter hand kunt nemen om het houtwerk te schilderen. Als de kozijnen van de ramen en deuren van kunststof zijn, dan is schilderen natuurlijk niet nodig. Het schoonmaken van de kunststof is dan wel aan te raden om het huis zijn frisse uitstraling te laten behouden.

En verder

De tuin is nu op orde en het huis ook aan de buitenkant, tijd om naar binnen te gaan. Daar kun je vaak ook veel kleine klusjes oppakken waar je misschien niet aan toe bent gekomen tijdens de winter. Wil je de boel rigoureus aanpakken, dan is dit bijvoorbeeld ook een goed moment om in huis te schilderen of om bijvoorbeeld een nieuwe vloer te laten leggen. Bekijk hier nog meer klusjes waarmee je nog meer inspiratie kunt opdoen.

Je houd misschien ook van..

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *