Het is vaak erg lastig om de bron van een lekkage in uw woning te achterhalen, waardoor u de hulp van een erkende loodgieter bij u in de buurt wellicht goed kunt gebruiken. Loodgieters beschikken over speciale apparatuur, waarmee het mogelijk is om de bron van een lekkage relatief snel voor u te achterhalen. Het is van groot belang om een lekkage tijdig te verhelpen, zodat een vervelende waterschade in uw woning voorkomen kan worden. U moet er toch niet aan denken, dat uw documentatie, fotoboeken of andere belangrijke documenten aangetast worden door waterschade in huis. Een loodgieter zal altijd proberen om de lekkage direct voor u te verhelpen, of in ieder geval te zorgen voor een tijdelijke oplossing.

Ontstaan van een lekkage in huis

Een lekkage kan op tal van plekken in uw woning ontstaan. Denk bijvoorbeeld aan een lekkage onder uw vloer rond de leidingen, een lekkage bij de afvoer van uw toilet of wasmachine, een lekkage onder uw dak als gevolg van een beschadigde dakbedekking, enzovoorts. Zeker bij lekkages onder de vloer of onder uw dak, is het niet altijd gemakkelijk om direct op te merken dat u last heeft van een lekkage. Wie kijkt er immers geregeld onder de vloer of onder het dak? Gelukkig kunt u ook hier de hulp van een loodgietersbedrijf voor inschakelen, die uw leidingen en dakbedekking eens per (half) jaar nalopen op beginnende beschadigingen.

Beschadigingen aan uw dakbedekking

Zeker de dakbedekking kan naar verloop van tijd toe zijn aan vervanging. Tijdens een hevige storm slaan er steentjes en takjes tegen de dakbedekking aan, waardoor kleine scheurtjes kunnen ontstaan. Het water sijpelt via deze scheurtjes bij uw dak naar binnen, waarna het in het houtwerk van uw dak kan trekken. Dit zorgt voor schimmelplekken, die u maar al te graag voorkomt. Naast schimmelplekken in het houtwerk van uw dak, kunnen deze plekken ook in uw muren of plafond ontstaan als het vocht hier intrekt.

Het verhelpen van een lekkage onder uw dak kost vaak veel tijd, zeker om al het water uit uw muren en houtwerk te laten trekken. Vaak wordt hierbij gebruik gemaakt van zogenaamde vochtvreters.

 

Je houd misschien ook van..

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *