Wonen

Kastenkamer in huis maken

Een kastenkamer of een inloopkast dat is toch de droom van elke vrouw? Zo’n grote kast waar je overal planken voor schoenen hebt, veel hangruimte voor je blouses, jasjes, etc. En natuurlijk niet te vergeten veel planken om broeken etc. op te leggen. En een gedeelte waar je al jouw accessoires kwijt kan, maakt het plaatje dan helemaal compleet. Dit is toch wat elke vrouw wilt?

Schuifdeurkast op maat
Als men een kamer over heeft in zijn huis en die als kledingkamer gaat gebruiken, kiezen de meeste mensen om standaard kasten in deze kamer te plaatsen. Dit is wel erg jammer, want zo’n kamer is perfect om een inloopkast of kastenkamer van te maken. Als je niet wilt dat iedereen al je kledingstukken kan zien als ze deze kamer inlopen, dan kan je kiezen voor een schuifdeurkast op maat. Achter de schuifdeur kan je dan zo veel planken, lades, kledingrekken, etc. maken als je wilt. Deze zie je dan alleen als je de schuifdeur open doet. Zodra deze dicht is, ziet de kamer er netjes opgeruimd uit.

Ontwerpen
Als je een kastenkamer wilt maken, kan je deze het beste zelf ontwerpen.  Bij een kast op maat, kan je alle ruimte benutten. Je kunt planken en dergelijke maken over de hele lengte, breedte en hoogte van de kamer. Op deze manier krijg je dus heel veel opbergruimte. Het is niet alleen erg praktisch om dit zelf te ontwerpen, maar het is ook nog eens erg leuk. Je kunt op deze manier namelijk helemaal zelf kiezen hoe jouw kastenkamer er uit komt te zien, je kunt bijvoorbeeld de kleur zelf kiezen en of je accenten (glas, staal, etc.) wilt gebruiken. Als je glas en staal gebruikt, krijgt de kastenkamer gelijk een hele andere uitstraling, het zal een moderne, strakke look krijgen.

Internet
Op internet zijn speciale ontwerptools te vinden. Hier kan je de afmetingen van je kamer invoeren en daarna kan je verder alles ontwerpen. De tool berekent dan hoeveel spullen je nodig hebt. Je hoeft dan alleen nog maar aan te geven van welk materiaal alles gemaakt moet worden en welke kleur je wilt. Je kunt dan heel eenvoudig alle juiste spullen bestellen. Je kunt de kast dan heel eenvoudig zelf monteren, maar je kunt er ook voor kiezen om dit te laten doen. Uiteraard zit hier wel een prijskaartje aan.

Kosten
Een aantal standaard kasten in de kastenkamer plaatsen is goedkoper dan wanneer je zelf alles ontwerpt en monteert, maar standaard kasten zijn minder mooi. En de droom van elke vrouw waarmaken is toch wel wat waard?

Je houd misschien ook van..