Wonen

In 3 stappen een woning schoonmaken

Op televisie kom je programma’s tegen waar woningen al tijden niet meer zijn schoongemaakt en waarbij de bewoners als het ware in een ‘zwijnenstal’ leven. De reden dat deze bewoners hun huis niet op orde houden qua hygiëne heeft vaak te maken met psychische problemen of omdat ze dat gewoon niet meer kunnen.  Ook kan het komen door eenzaamheid, want sommigen ontvangen nooit bezoek en zien het nut niet in van een schone omgeving. Helaas gebeurt dit maar al te vaak en wordt het vaak lang verborgen gehouden voor de buitenwereld. Indien dit eenmaal aan het licht komt, is de situatie vaak al zo erg, dat het onbegonnen werk lijkt. Gelukkig zijn er bedrijven die vervuilde woningen schoonmaken en graag de handen uit de mouwen willen steken om deze bewoners te helpen. Alleen hoe gaan zij te werk?

1.      Troep opruimen

De eerste stap is de troep opruimen. Denk aan opengemaakte verpakkingen, kranten en tijdschriften en blikken die door de woning zwerven. Soms is het zelf zo erg dat dit soort rommel zich in allerlei ruimtes in het huis begeeft. Het is dan ook een hele klus om alles weg  te halen. Gelukkig wordt het afval wel op een milieuvriendelijke manier opgeruimd en afgevoerd.

2.       Desinfecteren

Nadat de alle of de meeste rommel is opgeruimd, wordt het tijd om de woning te desinfecteren. Het afval is soms al in verre staat van ontbinding en dat kan heel gevaarlijk zijn. Daarom moet dat zo snel mogelijk uit de woning worden verwijderd en dient deze helemaal gedesinfecteerd te worden zodat je er weer vrij kunt lopen en geen ziektes meer kan oplopen.

3.      Vieze geuren verwijderen

Als het huis helemaal is ontruimd van al het afval en als de woning weer proper wordt verklaard, blijven er vaak nog wel vieze geuren hangen. Soms is deze stank zo ondragelijk dat je gewoon niet in de woning wilt zijn. Belangrijk is dan dat het schoonmaakbedrijf zo snel mogelijk deze geuren weghaalt zodat iedereen weer ongeschonden in de woning kan lopen. Indien alles helemaal is weggehaald is de woning weer zo goed als nieuw.

Je houd misschien ook van..