Een huis laten schilderen door een goede schilder kost uiteraard geld. Er zijn een aantal zaken die de uiteindelijke prijs van de schilderklus bepalen, gelukkig kan vooraf duidelijkheid geschept worden met een offerte voor het schilderen van een huis.

Hieronder vind je een uitleg over de verschillende factoren die invloed hebben op de prijs van een huis schilderen. Ook vind je een aantal tips die je helpen om te besparen op een schilderklus en waar je op moet letten wanneer je een schilder wilt inschakelen.

Oppervlak dat geschilderd moet worden

Hoe meer er geschilderd moet worden hoe duurder de klus zal worden, dat is natuurlijk vanzelfsprekend. Aan de andere kant is het vaak wel zo dat hoe groter het oppervlak is dat geschilderd moet worden des te lager de prijs vierkante meter wordt. Wanneer een heel huis geschilderd wordt kan er in de meeste gevallen dan ook wel een korting bedongen worden.

Ook het type ondergrond is van belang. Een ondergrond die helemaal onbehandeld is en wordt blootgesteld aan de natuurelementen zoals regen zal intensiever geschilderd moeten worden dan een ondergrond die enkel wordt bloot gesteld aan een klimaat binnen in huis zoals binnenshuis deurkozijnen.

De arbeidskosten voor de schilder

Een professionele schilder werkt natuurlijk niet voor niets, de arbeid die verricht wordt door een schilder zal betaald moeten worden. Een goede erkende schilder kost ongeveer €30 per uur. De prijs kan per schilder natuurlijk anders zijn omdat ze simpelweg een eigen tarief kunnen bepalen.

Toch dien je op te letten bij te goedkope schilders, het kan dan zijn dat je met een beunhaas te maken hebt of dat er simpelweg heel goedkope verf wordt gebruikt die binnen no-time weer van het geschilderde oppervlak is verdwenen.

Besparen op het huis schilderen

Uiteraard wil iedereen zo min mogelijk betalen voor het schilderen van een huis. Er zijn een aantal praktische tips die helpen om de kosten van het huis laten schilderen zo laag mogelijk te houden.

Spreek een vaste prijs af, een schilder is in de meeste gevallen wel bereid om een vaste prijs te maken voor de gehele schilderklus. Een voordeel hiervan is dat er voor jou vooraf direct duidelijkheid is over de prijs en dat je dus niet voor onaangename verassingen komt te staan.

Daarnaast is het mogelijk om zelf al een deel van het werk te doen dat nodig is om een huis te schilderen. Zo kan je misschien zelf wel alle oppervlakken die geschilderd moeten worden ontvetten zodat de schilder dit niet meer hoeft te doen, dit scheelt uiteraard in de kosten. Je kunt de schilder natuurlijk ook altijd zelf vragen of er zaken zijn die je zelf kunt regelen of doen om zo kosten te besparen.

Daarnaast kan je bij meerdere schildersbedrijven een offerte aanvragen voor het schilderen van je huis. Met meerdere offerte kan je gemakkelijk de prijzen vergelijken en zo de beste deal kiezen voor het schilderen van je huis.

Je houd misschien ook van..

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *