Het is een misverstand om te denken dat houten kozijnen niet goed zijn voor je energierekening. Vroeger was dat zeker het geval en vaak was juist het kozijn de locatie waar de meeste warmte werd verloren. Door voortschrijdende technieken en het toepassen van nieuwe productiemethodes kunnen ook houten kozijnen bijzonder efficiënt worden ingezet als energiebesparende maatregel. Juist de ontwikkeling van nieuwe technieken maakt het mogelijk om ook alternatieve houtsoorten te gebruiken in het totale productieproces.

 

Of het nu gaat om nieuwbouw, het verbouwen van de huidige woning of het plaatsen, dan wel laten plaatsen van een uitbouw, je huis is pas compleet met kozijnen die recht doen aan de uitstraling van je huis. Door gebruik te maken van energiezuinige kozijnen en je juist slim bezig. Hout heeft door de natuurlijke uitstraling een grote meerwaarde voor elke woning. Het voelt niet alleen realistischer aan, het verhoogt ook het wooncomfort van je woning. Groot voordeel daarbij is dat de huidige generatie houten kozijnen zorgen voor bijzonder weinig energieverlies. De investering in verband met de aanschaf en plaatsing van de houten energiezuinige kozijnen verdien je daardoor weer snel terug.

 

Houten kozijnen zorgen voor een betere EPC waarde van de woning

 

De houten kozijnen van vandaag de dag zijn voorbereid op de toekomst. Doordat van overheidswege de zogenaamde uW-waarde naar beneden wordt bijgesteld is het verstandig om bij de aanschaf van nieuwe kozijnen te kijken naar deze waarde. Deze uW-waarde bepaald de mate waarin het kozijn warmte kan ‘lekken’. Zeker als je beseft dat de meeste mensen een paar keer in hun leven gaan verhuizen kan het gebruik van energiezuinige houten kozijnen juist een meerwaarde vertegenwoordigen voor je woning. Het gebruik van energiezuinige kozijnen heeft daarmee dus direct impact op de totale EPC waarde van de woning. De nieuwste generatie houten kozijnen beschikken, door een nieuwe manier waarop het kozijn is samengesteld, over een extreem lage uW-waarde van 0,8 W/m2.K. Ter vergelijking: kunststof kozijnen en ook aluminium houten kozijnen hebben een hogere uW-waarde waardoor deze minder energiezuinig zijn dan de houten variant. Door daarnaast gebruik te maken van bijzonder efficiënt isolatieglas valt de energierekening bijzonder laag uit. Op die manier komt het comfortabel wonen met een lage energierekening binnen handbereik.

Je houd misschien ook van..

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *