Steeds meer mensen willen weten wat hun huis waard is. Wil jij ook graag een waardebepaling van je huis laten uitvoeren? Dit is zeker geen slecht idee. Echter is het wel van groot belang om van te voren te weten welke factoren bepalen hoeveel je huis nou waard is. Op deze manier kun je immers de waarde van je huis van te voren vergroten. Daarom vind je in deze blog een overzicht van de belangrijkste aspecten die de waarde van je huis bepalen. 

De locatie

In de eerste plaats bepaalt de locatie van je huis hoeveel het waard is. Over het algemeen is het zo dat een locatie in het centrum van een grote stad je huis een hoge waarde geeft. Hier willen immers veel mensen graag wonen qua locatie. Verder bepaalt echter ook de wijk mee. Een wijk met een goede naam zorgt ervoor dat je meer voor je huis kunt vragen. De locatie speelt dus zeker een grote rol voor het bepalen van de waarde van je woning.

De grootte van het huis

Tevens bepaalt de grootte van je woning hoeveel de waarde is. Dit is ook erg logisch, want mensen willen graag leven in huizen met veel ruimte. Dit is immers meer comfortabel. Daarbij tellen allerlei factoren mee in de grootte. Denk bijvoorbeeld aan een open keuken waarbij de muren zijn verwijderd. Hoe meer vierkante meter je woning is, des te hoger de waarde van je huis. Houd dus zeker rekening met dit aspect van de waardebepaling.

Extra factoren

Tot slot zijn er ook allerlei andere extra factoren die hun steentje bijdragen aan de waarde van je huis. Makelaar als HeylenVastgoed.be gebruiken ook deze factoren voor het aanbieden van huizen tegen een eerlijke prijs. Denk bijvoorbeeld aan het feit of een woning een plat of schuin dak heeft. Een plat dak verhoogt de waarde doordat je niet te maken hebt met lage plafonds. Ook een tuin hebben of een dakterras verhoogt de waarde van je huis. Al met al zijn er meer dan genoeg extra factoren die een rol spelen hierin.

Je houd misschien ook van..

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *