Holmes kwam binnen in zijn gekende stijl, bekeek de camerabeelden en de zaak was opgelost. Toegegeven, het mist de spanning en een beetje, en er zouden niet zo veel schrijvers van misdaadromans rondlopen, maar in principe had het zo kunnen lopen. Camerabewaking is een veiligheid die op vele niveaus kan fungeren. En dus zeker zijn nut zal bewijzen als er een mysterie opgelost moet worden.

Camerabewaking bestaat al jaren, maar heeft zeker en vast een evolutie ondergaan. Waar de beelden vroeger nog onduidelijk of schemerig waren, zijn deze nu fel opgewaardeerd. Qua pixelcapaciteit moeten ze nog zelden onderdoen voor de (selfie)camera op je smartphone. En uiteraard zijn de vorderingen die op andere vlakken geboekt zijn, nauw gevolgd door de bewakingscameraindustrie. Zo kan je van overal ter wereld live-beelden bekijken bijvoorbeeld, en sommigen hebben zelfs een alarmfunctie of night vision.

Waarom is zo’n camera nu nodig? We haalden al aan dat er veel niveaus zijn. Om te beginnen kunnen camera’s een veiligheidsgevoel creëren in je eigen woning. Als er een ongewenste bezoeker langskomt, heb je op z’n minst beelden ervan. Ook op bouwwerven, die meestal open en bloot liggen, is het een handig ding. Op die manier wordt er een extra oogje in’t zeil gehouden.

Maar zelfs op megaschaal bewezen camera’s hun nut. Bij de terreuraanslagen op Brussel werden er snel bewakingsbeelden bijgenomen, om de daders te identificeren, of op z’n minst een profiel te kunnen opstellen. Nadien werd de hele wandel van een van de daders op basis van camerabeelden gereconstrueerd.

Camerabewaking heeft dus zijn nut op eender welke grootte. Of je nu 1 camera hebt die op je kluis gericht is, of een honderdtal die je bedrijf in’t oog houden, ze hebben allemaal dezelfde functie. Starten? Kijk eens bij gwsecurity.be wat de mogelijkheden zijn.

Je houd misschien ook van..

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *