Er zijn vele redenen waarom mensen een traplift nodig hebben en aanschaffen. In de meeste gevallen is dit om gezondheidsoverwegingen, omdat er wellicht obesitas, ouderdom of een rolstoel een rol speelt. Afgezien van het praktische nut van een traplift, verhoogt het ook nog eens de waarde van je huis. Ook zal je je niet snel zorgen hoeven te maken over het verlaten van je huis op je oude dag, want je hebt je huis hiermee toegankelijk gemaakt voor het hele leven. Als je overweegt een traplift aan te schaffen, lees dan gauw verder, want hier voorzien we je van alle ins en outs.

Voor wie is een traplift?

Op deze vraag is geen eenzijdig antwoord te geven. In de meeste gevallen zijn de gebruikers van trapliften mensen die fysieke klachten hebben waardoor zij niet meer op eigen krachten de trap op kunnen komen. Dit zijn meestal oude mensen, die dan vooral gaan voor een stoellift. Maar ook zijn er vele obesitaspatiënten die gebruik maken van een traplift. Tevens zijn ze ook zeer geschikt voor kinderen, om hun veiligheid te waarborgen. Maar als je geen fysieke klachten hebt en het je gewoon handig lijkt, en een goede investering voor later, is ook voor jou de traplift een goed idee.

De werking van een traplift

Een traplift is vrij gemakkelijk te installeren in je huis. Er wordt simpelweg een rail geïnstalleerd langs de trap waarover de lift naar boven glijdt. Tegenwoordig heb je trapliften voor alle soorten trappen; voor zowel rechte trappen als voor trappen met een bocht, zoals een wenteltrap. De traplift werkt met een elektrisch motortje en met een accu, die wordt opgeladen als de lift boven of beneden stilstaat. Tevens hoeft er vrijwel geen bouwkundig proces aan te pas te komen, omdat de lift in het al bestaande trappenhuis wordt geplaatst. Dit is in tegenstelling tot een huislift.

Veiligheid met een traplift

Je overweegt natuurlijk een traplift omdat je een veiligere manier nodig hebt om de trap op te komen. Maar misschien vraag je je af hoe veilig de traplift zélf nu eigenlijk is. Het antwoord is: ontzettend veilig! Trapliften zijn erop gemaakt om je leven een stuk veiliger en gemakkelijker te maken en ze zijn voorzien van een aantal veiligheidsfuncties. Denk aan een startblokkering, klembeveiliging, een veilige rail en een veiligheidsgordel. Het is echter wel een goed idee (en een verplichting) om een onderhoudscontract af te sluiten, zodat ieder jaar een monteur langskomt om de veiligheid van de traplift te checken.

Een traplift op maat

Je kunt een traplift op maat laten maken, afgestemd op jouw persoonlijke voorkeuren en smaak. Je zal moeten kiezen tussen een binnen- of buitenbocht voor de traplift. Bij de binnenbocht blijft er meer ruimte over op de trap en bij de buitenbocht is de hellingshoek minder stijl. Daarnaast moet je natuurlijk rekening houden met je eigen omstandigheden; schaf je hem aan vanwege ouderdom of bijvoorbeeld obesitas? Voor elke fysieke omstandigheid is er een andere traplift. Natuurlijk kun je ook je voorkeuren doorgeven wat betreft kleuren en bekleding.
Kijk op Liftoffertes.nl voor meer info over trapliften.

Je houd misschien ook van..

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *