Wonen

Energiebesparing in je eigen huis? Vraag subsidie aan

Het energiezuiniger maken van je huis doe je zodat je minder energie verbruikt waardoor je minder geld hoeft te betalen. Ook heeft een positief gevolg wat betreft de waarde van je huis. Heb je het geld niet om investeringen te doen of kun je dit moeilijk opbrengen? Dan is een subsidie de oplossing. Er is namelijk een nieuwe subsidie beschikbaar om je te helpen als je deel uitmaakt van een VvE of als je een koophuis hebt.

Subsidie voor isolatie

Bij maatregelen zoals het nemen van dubbelglas of het isoleren van je dak kan je 20 % subsidie krijgen. Voorwaarde hierbij is dat er wel ten minste twee nieuwe isolatiemaatregelen uitgevoerd moeten worden. Dankzij deze subsidie hoef je dus zelf minder geld te investeren en is de terugverdientijd ook korter.

Vooral bij oudere huizen zijn deze energiebesparende maatregelen erg interessant. Oudere huizen zijn vaak matig of helemaal niet geïsoleerd. Logisch dat er dus veel energie bespaard kan worden door isolatie toe te passen in huis. Ook nieuwere woningen profiteren van deze energiebesparende maatregelen.

Voorwaarden voor subsidie

Op de website van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) staat een duidelijk overzicht van de voorwaarden waaraan je moet voldoen om een subsidieaanvraag in te dienen en ook het aanvragen zelf kan op deze website. Deze subsidie, die voluit “Subsidieregeling energiebesparing in huis” heet is een landelijke regeling. Het is ook mogelijk om deze subsidie te combineren met andere subsidies van de gemeente of provincie.

Toch niet genoeg geld maar wel besparen

Mocht je ondanks de subsidie niet de mogelijkheid hebben om te investeren in energiezuinige maatregelen zijn er gelukkig altijd nog andere oplossingen. Natuurlijk kan je elke kleine besparing op je energieverbruik goed gebruiken, dus let op alle mogelijke besparingen in huis. Van licht wat iets te vaak aan blijft staan tot hoe vol de wasmachine zit bij het draaien. Een simpele administratieve manier om te besparen op de energiekosten is het vergelijken van energiecontracten. Er zijn besparingen mogelijk tot wel 400 euro per jaar door energie vergelijken op EasySwitch.nl. Met het geld wat je overhoudt kan je natuurlijk leuke dingen doen maar dit is ook te gebruiken om toch die investeringen te doen in energiezuinige maatregelen. Dan profiteer je het jaar daarna extra op de gas water licht kosten!

Je houd misschien ook van..