Wonen

De veelzijdigheid van een rolgordijn!

Weet jij wat een rolgordijn is? Sja, wie weet dat nou niet?!

Weet jij ook welke mogelijkheden er allemaal zijn met een rolgordijn?
Nee een rolgordijn is niet alleen maar een stuk doek wat je naar beneden laat rollen door aan een koordje te trekken, om het vervolgens de volgende morgen weer omhoog te trekken. Een rolgordijn kan veel meer zijn dan dit!!

 

  • Ten eerste; er zijn tal van kleuren en mooie dessins! Voor elke kamer, voor elke inrichting is er een juist rolgordijn te vinden!aluminium onderlat
  • Ten tweede; een rolgordijn is ideaal te combineren met een overgordijn!
  • Ten derde; je kunt je rolgordijn opleuken door verschillende  toepassingen!
    En over deze toepassingen vertellen wij je graag wat meer.

Denk je nu, welke toepassingen zijn dat dan?
De meest bekende, maar ook steeds minder gebruikte toepassing is de schulprand! Zoals gezegd, hier wordt steeds minder voor gekozen, het lijkt wel of we dit zo langzaamaan wat te gewoontjes gaan vinden.

Daarom is het zo leuk dat er andere toepassingen zijn die je rolgordijn zo geweldig op kunnen leuken!
De eerste en misschien ook meteen wel de meest krachtige is de XL
volant
!
De XL volant is een strook van 13 cm brede stof onderaan het rolgordijn, deze kun je in elke kleur aan je gordijn laten zetten! Je wilt bijvoorbeeld een zwart rolgordijn…..misschien wat saai, maar wel passend binnen je interieur, om het gord
ijn sprekender te maken kun je hier bijvoorbeeld een witte, of nog leuker, een rode volant onder aan laten zetten! Wat het zo leuk maakt is dat je hiermee een geheel eigen touch aan je rolgordijn kunt geven en je bootst hiermee een heel klein beetje het vouwgordijn na.

Hiernaast zijn meer mogelijkheden zoals bijvoorbeeld een aluminium onderlat aan het gordijn te laten zetten, daarbij een aluminium ketting en steuntjes te gebruiken. Hierdoor krijgt het, misschien voor je gevoel simpele, gordijn een robuustere uitstraling!

Houdt je valuminium kettingan industrieel, dan kun je spelen met de bediening! Door het bedienende deel zichtbaar te maken, krijgt het rolgordijn een industrieel uiterlijk. Prachtig om te gebruiken in een grote ruimte!

En wat misschien wel de meest verrassende toepassing is, is het segmentgordijn!
Het segmentgordijn is een combinatie van rolgordijnstof met duoshadestof! Hiermee kun je een rolgordijn met 1 of 2 segmenten creëren. Het onderste deel bestaat uit rolgordijnstof, dit is een deel van 30 of 40 cm, dan krijgt je een deel duoshade van 30 of 40 cm, vervolgens weer rolgordijnstof en duoshade. Het bovenste en onderste deel is altijd van rolgordijnstof, je kunt dus eigenlijk transparante banen in je rolgordijn laten verwerken hiermee. De overgang van de delen worden door een aluminiumlat van 1 cm zichtbaar gemaakt, de onderlat bestaat uit een 2,5 cm aluminium lat.
Dit is dan toch wel echt een bijzonder rolgordijn te noemen!

Wat ook zo’n ontzettend mooie toepassing is, is de cassette! Het klinkt misschien heel simpel, maar het kan zoveel met het uiterlijk van je gordijn doen! Het oog wil tenslotte ook wat!! Zeker wanneer je de cassette combineert met een bijpassende onderlat heb je een zsegmentgordijneer chique rolgordijn in huis!

Het “gewone” rolgordijn kan je met een aantal, vrijwel simpele toepassingen dus bijzonders opleuken tot een heel eigen gordijn, dat volledig past jouw smaak! Waar wacht je nog op en stel je eigen rolgordijn samen!!

 

Je houd misschien ook van..