In het interieur kan je tijdloze aspecten aanwijzen, die nooit uit de mode raken. Denk daarbij bijvoorbeeld maar aan het ophangen van tekeningen van je kinderen of meubelstukken met emotionele waarde. Wat de trends ook mogen zijn, deze zaken hebben een tijdloos karakter en geven je woning karakter. 

Daarnaast zijn er zeker wel mogelijkheden om je woonkamer een trendy feeling te geven en dit kan door middel van het integreren van de tips voor jouw interieur.

Tip 1: Het welbekende colourblocking

Dit is een trend die is overgewaaid uit de mode, waarin al decennialang gekeken wordt naar kleurgebruik en het combineren hiervan. Ditzelfde is uiteraard niet nieuwe voor de inrichting van je huis, echter is het in 2019 wel specifiek een trend om te kiezen van pasteltinten tegenover aardse tinten. Hierdoor krijg je enerzijds de warmte van de natuurlijke kleuren en anderzijds de frisse uitstraling door de pasteltinten. Een mooiere samenwerking is niet denkbaar binnen een interieur.

Tip 2: Ouderwets wordt nieuwerwets

Dat stijlen van vroeger altijd weer terugkomen al dan niet in een vernieuwd jasje is geen verrassing. Echter is de manier hoe hier mee opgesprongen wordt in 2019 wel verrassend en inspirerend te noemen. Naast poedertinten en zachte materialen is er een ander oud gebruik dat weer in eren is hersteld: de schuifdeur. Daar waar je tot voor kort nog werd geacht zoveel mogelijk muren weg te breken en ruimtes van verschillende functies samen te voegen, mag je nu juist weer onderverdelen en rust creëren. Doe dit bijvoorbeeld met glazen schuifwanden die je kunt vinden op https://www.glazz.nl/glazen-schuifdeuren
Hierdoor geef je je eigen draai aan de ouderwetse en-suite  stijl en geef je beide vertrekken een lichtinval om van te stralen.

Tip 3: Honing maar dan voor op de muren

Zachte materialen en warmte vragen om een kleurenpalet waar rust en rijkdom vanaf straalt. Welk product is romig, zacht en glanzend ineen? Je raadt het al, dat is honing. Door zijn gouden gloed heeft het een haast koninklijke uitstraling die goed te combineren valt met de overige interieurtrends. 

Wil je dat je huis er echt anno 2019 uit ziet dan plaats je een schuifdeur en schilder je de muren in honingachtige kleuren. Dit zijn allebei ingrepen waar je op de lange termijn ook zeker geen spijt van zult hebben, aangezien ze tijdloos voelen maar trendy zijn. Dat is de kracht van deze tips, je zult er niet alleen in het huidige kalenderjaar van genieten en trendy mee zijn, ook in komende jaren hoef je niet met de verfroller in de weer.

Je houd misschien ook van..

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *