PVC-vloeren kunnen zeer stijlvol en duurzaam zijn. Maar zoals alle dingen in het leven hebben ze ook hun eigen kanttekeningen. Dit artikel bevat informatie over de nadelen van PVC-vloeren om rekening mee te houden bij de aanschaf van PVC-vloeren voor in huis.

1. Prijs

Een nadeel van PVC vloeren is de prijs. Een goede PVC-vloer is meestal vrij duur. Daarom is het geen goede keuze als je het overweegt voor een plek waar je tijdelijk gaat wonen. In die gevallen is het wellicht een betere keuze om te kiezen voor PVC-vloeren die goedkoper zijn. Laat je echter niet misleiden door de prijzen van goedkope PVC-vloeren. Goedkope PVC-vloeren zijn meestal gemaakt van dun materiaal en raken daardoor veel makkelijker beschadigd. Vloeren Amsterdam heeft de beste pvc ambiant vloeren voor een betaalbare prijs.

2. Moeilijke vereisten

Een van de grootste nadelen van PVC-vloeren is het feit dat het niet flexibel is en niet plakt. Daarom is het heel gemakkelijk om te zien wat eronder zit. Als er ribbels onder de PVC-vloer zitten, zal dit na het plaatsen goed opvallen. Dit betekent niet alleen dat PVC-vloeren riskant zijn omdat je niet zeker weet of de plaatsing gaat lukken, het vraagt ​​ook veel aandacht voor de onderliggende vloer.

3. Installatieproblemen

PVC-vloeren zijn in het begin best lastig te leggen, zeker als de vloeren met lijm moeten worden gelegd. De reden achter deze eis is dat PVC-vloeren veel concentratie en aandacht vergen. Daarom kunnen alleen vakmensen deze vloeren perfect plaatsen. Om deze reden krijg je niet alleen te maken met de prijs van de vloeren, maar ook met de gekwalificeerde arbeiders, die tot een fors bedrag kunnen oplopen. Als het proces geen lijm betreft, is het meestal de klikvariant van de vloer. Hoewel dit gemakkelijker in te stellen klinkt, is het dat vaak niet, omdat er ook enige kennis voor nodig is.

4. Andere ervaring dan hout

Hoewel PVC-vloeren er meestal uitzien als hout, zijn ze niet van hout en hebben ze daarom geen vergelijkbare eigenschappen, zoals het maken van geluid als je erop loopt. Dit kan voor sommige mensen een pluspunt zijn, maar voor de mensen die authentieke houten vloeren willen ervaren, zal het niet hetzelfde zijn. Een ander ding dat PVC-vloeren missen, is de geur van echt hout.

5. Oplosmiddelstoffen

Hoewel het een voordeel is dat PVC-vloeren bekend staan ​​als waterafstotend, kunnen ze gemakkelijk beschadigd raken door oplosmiddelen zoals nagellakremover. De reden hiervoor is dat er een plastic coating op PVC-vloeren zit. Wanneer die plastic coating in contact komt met oplosmiddelen, kan er gemakkelijk schade ontstaan. Scherpe voorwerpen kunnen PVC-vloeren beschadigen en plastic krijgt gemakkelijk krassen.

Je houd misschien ook van..

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *