Hoe vaak laat u de CV ketel en boiler in uw woning onderhouden? Er zitten verschillende voordelen aan het onderhouden van een CV ketel en boiler. Denk bijvoorbeeld aan een kleinere kans op storingen, een langere levensduur van het apparaat en een hoger rendement. Wanneer u een CV ketel of boiler niet of nauwelijks zou laten onderhouden, zou dit kunnen leiden tot slijtage aan onderdelen en in een later stadium ook tot storingen. U moet er toch niet aan denken, dat u op een koude herfst- of winteravond zonder een goed functionerende verwarming in huis komt te zitten? Vaak wordt het onderhoud aan een CV ketel of boiler enigszins vergeten door woningbezitters, omdat dit apparaat vaak op een enigszins verborgen plek in huis zit. Denk bijvoorbeeld aan de kelder, een zolderruimte, enzovoorts.

Het belang van onderhoud aan een CV ketel en boiler

Een kleinere kans op storingen en een hoger rendement zijn echter maar twee redenen om een CV ketel en boiler te laten onderhouden. Ook is het uitvoeren van onderhoud verplicht voor verschillende woonverzekeringen, zoals een brand- en opstalverzekering. Mocht er een brand in uw woning uitbreken, dan moet u kunnen aantonen dat het CV ketel- en boileronderhoud regelmatig is uitgevoerd door een erkende loodgieter of installateur bij u in de buurt. Wanneer u dit in zo’n situatie niet zou kunnen doen, worden niet alle kosten door de verzekeringsmaatschappij voor u gedekt. In het ergste geval moet u de ontstane schade in dit geval zelf vergoeden.

Een nieuwe boiler voor uw woning aanschaffen

Kortom, er zijn redenen genoeg te bedenken om een boiler of CV ketel regelmatig te laten onderhouden. Om te voorkomen dat u bij iedere onderhoudsbeurt verschillende onderdelen van de CV ketel of boiler moet laten vervangen, is het raadzaam om te kiezen voor een van de kwalitatieve boilers die tegenwoordig op de markt wordt aangeboden. Zo bespaart u op de kosten!

 

Je houd misschien ook van..

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *