Op het ogenblik dat je een keuken wenst te kopen zal je in eerste instantie uiteraard willen kijken naar de stijl waar je keuken over dient te beschikken. Een industriële keuken kopen lijkt vandaag de dag ongelofelijk populair te zijn. Dit niet alleen omwille van de bijzondere, unieke uitstraling waarover ze beschikt, maar ook omwille van de kwaliteit van de gebruikte materialen. Daarnaast staat een industriële keuken er om bekend uitermate kwalitatief te zijn en gaat ze als het ware een leven lang mee. Hoe dan ook, denk jij ook aan een industriële keuken kopen, maar kan je daarvoor nog wel enkele interessante tips gebruiken? In dat geval is het zeker de moeite waard om stil te blijven staan bij de onderstaande informatie. 

 

  • 1.) Een keukenblok bestaande uit hout en metaal 

 

Bij een industriële keuken kopen kan er worden vastgesteld dat mensen vaak kiezen voor een keukenblok welke is gemaakt van hout en metaal. In bepaalde gevallen kan dit een ruwe uitstraling in de hand werken, maar dat hoeft zeker niet altijd het geval te zijn, integendeel. Het is bijvoorbeeld ook perfect mogelijk om een strakke, industriële keuken te realiseren met behulp van deze materialen. De keukenkastjes kunnen dan bijvoorbeeld gemaakt zijn van massief, licht hout terwijl de dragende onderdelen dan uit staal zijn vervaardigd. Dit staal kan eventueel nog zwart gepoedercoat worden. Wie zei dat een industriële keuken geen elegante uitstraling kan hebben wordt op deze manier meteen het tegendeel bewezen.

 

  • 2.) Let op de uitstraling van de industriële kasten 

 

Bij een industriële keuken kopen spreekt het voor zich dat het altijd een goed idee is om ook even extra aandacht te besteden aan de uitstraling waar de kasten over moeten beschikken. Binnen een industriële keuken spreekt het voor zich dat niet zomaar alle soorten kasten tot hun recht komen. Een mogelijkheid waar je op dit vlak over beschikt is het gebruik van een metalen frame in combinatie met houten planken. Op deze manier kan je rekenen op een prachtig mooie industrieel getinte kast met een open karakter. Absoluut een aanrader om te overwegen bij een industriële keuken kopen. 

 

  • 3.) Kies voor houten vloeren met een betonelement 

 

Bij een industriële keuken kopen zal je uiteraard ook steevast rekening willen houden met het karakter waar de vloer over dient te beschikken. De vloer is namelijk van grote invloed op de globale uitstraling waar de ruimte over beschikt. Om het authentieke, ruwe en duurzame karakter van je keuken extra in de verf te zetten doe je er goed aan om te kiezen voor een houten vloer gecombineerd met betonnen elementen. Een houten vloer is niet alleen sterk en gaat erg lang mee, daarnaast kan ze worden behandeld met bijvoorbeeld een wash en olie. De slijtplekken die door de jaren heen op de vloer zullen ontstaan maken het geheel extra karakteristiek en stijlvol. Gecombineerd met betonnen elementen ben je over de hele lijn verzekerd van een honderd procent industriële look & feel! Het mag dan ook duidelijk zijn, bij een industriële keuken kopen is dit type vloer zeker het overwegen meer dan waard. 

 

Je houd misschien ook van..

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *