In Nederland hebben we vaak koude winters. Niets is dan fijner om thuis te komen in een warm en behaaglijk huis. Nu zijn er best veel trucjes om het huis al lekker op te warmen voordat je thuis komt, maar toch is het zo dat vaak wanneer je thuis komt de vloer nog niet op kamertemperatuur is. Waardoor het nog steeds koud aanvoelt in huis. Al helemaal voor je voeten. Nou kan je natuurlijk sloffen aantrekken en met een deken op de bank kruipen. Maar er is ook een andere oplossing: vloerverwarming.

Vloerverwarming is de oplossing

Niets is zo fijn als lekker op blote voeten kunnen lopen zonder kou, ook wanneer het buiten -10 is. Vloerverwarming zorgt  altijd voor een zeer aangename warmte. Dat komt omdat er een groot oppervlakte wordt verwarmt. In tegenstelling tot een traditionele verwarming, waarbij de radiator op een specifieke plek hangt waar direct dus de meeste warmte komt. Vloerverwarming verwarmt de ruimte gelijkmatig over de gehele woning.

Optimaal comfort en luxe

Vloerverwarming kent nog veel meer voordelen. Denk bijvoorbeeld aan de scherpe randen en hete oppervlakken van de radiatoren,  die vaak een probleem vormde, voornamelijk voor jonge kinderen. Bij vloerverwarming heeft u daar geen last meer van. De verwarmingsinstallatie is veilig weggestopt en zal niet te heet worden. Daarnaast creëert dat dus ook meer ruimte en vrijheid qua inrichting in huis.

Duurzaam

Vloerverwarming is ook bijzonder zuinig in energie.  Vloerverwarming verbruikt namelijk ongeveer 20% minder energie dan radiatoren. De reden hiervoor is dat de  cv-ketel geen hoge temperaturen hoeft te leveren. Dankzij de gelijkmatige warmteverdeling die vertrekt vanaf de grond bereikt men sneller een comfort gevoel. Hierdoor kan je de thermostaat 2°C lager zetten om hetzelfde comfort te krijgen als radiatorverwarming. Zo kun je dus best wat energie besparen!

Kortom, vloerverwarming biedt comfort, vervangt de ruimte innemende radiatoren en is energiezuinig. Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem eens een kijkje op vloerenraamdecor.nl

Je houd misschien ook van..

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *