Wilt u een houtkachel gaan stoken maar heeft u nog geen rookkanaal? Dan is dit vaak op te lossen door een dubbelwandig rookkanaal aan te leggen. Bij de aanleg van het rookkanaal is het belangrijk dat dit volgens de regels gebeurd. Dit kunt u dus het beste laten doen door een specialist. Het zo recht mogelijk laten lopen van het rookkanaal en het kanaal een halve meter boven de nok uit laten komen hoort hier allemaal bij. Het veilig aan laten leggen zorgt er ook zeker voor dat u geen brand krijgt in uw huis bij het stoken van de kachel.

Diameter van het kanaal

De diameter van het kanaal laat je normaal gesproken overeenkomen met de diameter van de sfeerhaard die je eronder plaatst. Dit om ervoor te zorgen dat de thermische trek zo goed mogelijk te laten zijn.

Dubbelwandig of enkelwandig rookkanaal

In de ruimte waar de haard wordt geplaatst mag men een enkelwandige pijp plaatsen op de kachel. Deze pijp wordt meestal in de kleur van de kachel geleverd. Vanaf de verdiepingsvloer moet men verder een dubbelwandig kanaal plaatsen tot buiten het dak. Om dit dubbelwandige kanaal dient een brandwerende omkokering gemaakt te worden zodat er bij brand in uw huis doorslag via het rookkanaal tegen wordt gegaan. Dit alles kan men dan afwerken met de daarvoor bestemde separatie platen en rozetten zodat alles er netjes afgewerkt uit ziet.

Juiste montage

Bij dit alles is het dus erg belangrijk dat dit op een vakkundige manier wordt geïnstalleerd. Dit zodat u later geen problemen krijgt met de trek of zelfs erger dat u brand zult krijgen in uw huis. Laat dit daarom dus doen door een installateur die ervaring heeft in het plaatsen van rookkanalen en houtkachels. Laat u daarom eerst goed adviseren in uw keuze voor een houtkachel. En natuurlijk ook voor de juiste aanleg van het rookkanaal.

Je houd misschien ook van..

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *