Het ontruimen van een woning kan verschillende redenen hebben. Het kan zijn dat iemand is overleden en het huis leeg moet worden gemaakt. Het kan zijn dat iemand opgenomen is in een verzorgingstehuis en niet meer terug naar huis komt. Dit zijn ingrijpende en emotionele gebeurtenissen. Gelukkig is een woningontruiming ook nodig bij blijere gebeurtenissen, bijvoorbeeld wanneer je gaat samenwonen. Met onze tips verloopt de woningontruiming zo soepel mogelijk. 

1. Huur een gespecialiseerd bedrijf in

Ontruimingsbedrijven doen ontruimingen aan de lopende band. Dit zorgt ervoor dat ze veel ervaring hebben en dat ze weten wat ze doen. Daarnaast hebben ze handigheidjes en tips voor je tijdens het hele proces. Hulp heb je sowieso nodig om een compleet huis te ontruimen, dus waarom je niet laten helpen door een professional? 

2. Voorbereiding

Maak voor jezelf een planning van de ontruiming. Daarnaast is er een goede voorbereiding nodig. Denk van tevoren goed na wat er met de inboedel moet gebeuren en waar het heen moet. Neem voldoende tijd voor deze voorbereiding. Ook na een overlijden heb je maximaal 6 maanden de tijd, dus verdeel de taken zodat je niet alles in één keer hoeft te doen.

 3. Breng de administratie in kaart

Bij het ontruimen van een huis komt er ook administratie bij kijken. Denk bijvoorbeeld aan de huur of hypotheek die opgezegd moet worden. Maar ook tv- en internet abonnementen moeten worden gestopt. Misschien zijn er nog openstaande rekeningen. Ook verzekeringen moeten veranderd of gestopt worden.

4. Werk met het “stoplichtsysteem”
Bij het uitzoeken van alle spullen in het huis zijn er drie opties wat je ermee kunt doen. Houden, verkopen/doneren/weggeven of weggooien. Deze opties kun je koppelen aan een stoplicht. Wat je houdt markeer je groen, wat je wilt verkopen of doneren markeer je oranje en wat er echt weggegooid kan worden markeer je rood. Zo heb je een duidelijk systeem en kun je binnen één oogopslag zien wat ermee moet gebeuren. 

Je houd misschien ook van..

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *