makelaar

Is het tijd om je huis te verkopen. Naar ben je vast op zoek naar een goede makelaar. Maar wat kost een makelaar nu precies? En wat kost een makelaar? In deze blog beschrijven we 4 dingen die je zeker mag verwachten van makelaars in de tijd van nu.

Houden aan kostenpercentage

Een makelaar ontvangt een commissie voor de verkoop van je huis. Deze commissie is een percentage van de totale verkoopsom van je huis en dat wordt altijd van te voren afgesproken, zodat het duidelijk is en de makelaar en jij niet voor onaangename verrassingen komen te staan. 

Een makelaar moet zichzelf en het huis goed presenteren

Bij de verkoop is het belangrijk dat makelaars het huis op hun duimpje kennen en dus het huis goed kunnen verkopen aan de potentiële kopers. Ook bij moeilijke vragen op uitbouw moet deze makelaar een antwoord klaar hebben, maar dit zijn al de verdere stappen. Eerst moet de makelaar zorgen dat het huis goed vindbaar is op internet en opvalt tussen het grote aanbod.


Bij een goede online presentatie kun je denken aan:

  • Professionele foto’s 
  • Aantrekkelijke video
  • Een heldere plattegrond

Geen tot minimale opstartkosten

Om je huis vindbaar te maken via internet, zal de makelaar eerst moeten investeren. Hiervoor brengen zij soms opstartkosten in rekening. Of er überhaupt opstarten kosten zijn en hoeveel, dat ligt aan de makelaar. Neem hierbij wel mee, dat goede makelaars deze kosten niet in rekening brengen, omdat zij toch weten dat het huis verkoopt en zij de commissie krijgen.  

Realistische waardebepaling woning

De waarde van je huis stelt de makelaar vast. Let op sommige makelaars lokken je naar hun kant door je huis op een hoge prijs te schatten, maar die moet je niet willen, want dan is de kans groot dat je huis voor een veel te hoge prijs op de markt wordt gebracht en dan wordt het maar niet verkocht en dan zit je straks met een dubbele hypotheek. Maar dit kunt u voorkomen. Door een goed makelaarskantoor te kiezen die echt geven om jouw wensen. Neem bijvoorbeeld Van der Eijken: uw makelaar in Oudenbosch en omgeving.

Je houd misschien ook van..

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *