De provincie Utrecht is al jaren een hele populaire provincie om in te wonen. Dit geldt voor zowel gezinnen met en zonder kinderen, maar ook alleenstaanden vinden de provincie Utrecht een goede regio om te wonen. Het is dan ook een zeer diverse provincie waar er voor ieder wat wils is. Het is geen hele grote provincie, maar kent wel heel veel leuke dorpen en steden waar je je heel erg thuis zult voelen als je er woont. Ook qua landschappen is het heel divers, van de grote steden tot de karakteristieke kleine dorpjes. Houten is bijvoorbeeld een leuke stad en zou je eens kunnen kijken naar de nieuwbouw in Houten.

Centrale provincie

Een van de redenen waarom Utrecht zo populair is om in te wonen, is omdat het een hele centraal gelegen provincie is. Je kunt vanuit het hele land heel eenvoudig in Utrecht komen. Er is een heel netwerk van wegen dat je vanuit het hele land naar Utrecht leidt. Ook is het met de trein heel goed bereikbaar. De stad Utrecht heeft het grootste station van Nederland en vanuit deze stad vertrekken dan ook treinen naar alle uithoeken van het land. Bijna alle treinen gaan via Utrecht naar hun bestemming. Of je nu vanaf Amsterdam naar Enschede reist of van Groningen naar Middelburg, je zult door Utrecht komen. 

Dichtbij de grote steden

Ook een reden dat mensen veelal voor Utrecht kiezen, is omdat het een stad is dat deel is van de Randstad. Vooral mensen die in dit gebied werken kiezen ervoor om in Utrecht te wonen. Juist omdat je vanuit de provincie Utrecht zo in Amsterdam, Rotterdam of Den Haag bent. Er is veel woon-werkverkeer tussen deze grote steden en de provincie Utrecht. Zo kan de reistijd kort gehouden worden en hoeft men niet in de volle drukte te wonen als dit niet gewenst is.

Betaalbare huizen

Een laatste reden dat mensen kiezen voor de provincie Utrecht is dat het toch wat beter te betalen is om hier te wonen dan bijvoorbeeld in Noord- of Zuid-Holland. Als je in de buurt van Amsterdam wilt wonen, ben je hier veel meer geld voor kwijt dan bijvoorbeeld in Houten. Natuurlijk zijn er in Houten ook genoeg prijzige huizen te vinden, maar met een beetje geluk vind je hier je droomhuis voor een leuke prijs. De combinatie van bereikbaarheid, afstand tot de grote steden en de prijs is wat Utrecht zo populair maakt als provincie om in te wonen.

 

Je houd misschien ook van..

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *