Een van de leukste dingen van de zwangerschap is het inrichten van de babykamer! Babykamer verlichting is een belangrijk onderdeel van de babykamer inrichting. Je hebt een grote lamp nodig met voldoende licht, maar wel knus. Maar ook een nachtlampje voor bij de voeding ’s nachts, of als je kindje bang in het donker is. We zullen hier ingaan op een aantal verschillende onmisbare babykamer lampen.

Hangend of niet?

Heb je een wat kleinere babykamer, dan is een hanglamp een prima keuze. Hanglampen voor de babykamer zijn er in verschillende soorten en maten, wij vonden bij Dreumesenzo.nl een aantal erg leuke varianten, voor de jongens babykamer, en meisjes babykamer. De hanglampen worden gemaakt in een Nederlands atelier, en worden verkocht onder de naam Land of Kids. Ze verkopen prachtige lampen met printjes en dieren, maar ook heel mooie wafelstof lampen in de meest trendy uni kleuren. De lampen worden geleverd met een wit pendelsnoer en zijn gemakkelijk op het lichtnet aan te sluiten.

 

Wat met een te laag plafond?

Voor de grotere babykamer is een plafondlamp een mooie keuze. Land of Kids heeft ook geweldige plafonniéres in het assortiment. Een van de meest bijzondere vinden wij de silhouette lamp. Deze lamp is aan de binnenkant bedrukt met een prachtig sprookjesachtig tafereel, wat zichtbaar wordt zodra de lamp aan gaat. Aan de onderkant van de lamp ligt een melkglas kunststof plaat, waardoor je niet direct in de lamp kijkt, en het licht mooi diffuus verdeeld wordt.

 

’s Nachts in de  babykamer

Straks ligt jouw kleintje in zijn of haar eigen wiegje of ledikantje, veilig in het mooie kamertje. Toch vinden veel baby´s en kleine kindjes het alleen zijn in het donker een beetje eng. Daarvoor zijn nachtlampjes een ideale oplossing. Ze zijn er in ontzettend veel verschillende figuurtjes, konijntjes, beertjes, een egeltje of een pinguïn. Er is voor iedere babykamer wel een passend nachtlampje. De meeste nachtlampjes werken op batterijtjes en hebben een handige timerfunctie, het lampje gaat dan na 15-20 minuten vanzelf uit, en jouw kleintje is heerlijk in dromeland. Een nachtlampje is ook erg handig als je ’s nachts nog een voeding geeft of even een luier moet verschonen, het is niet zo fel dus jullie slapen daarna lekker snel weer in.

Lampen met mooie figuurtjes

Voor extra sfeer in de babykamer gebruik je zo’n geweldige figuurlamp. Hoe leuk is dat, een paddenstoel, giraffe of grote beer op het nachtkastje. Voor het slapengaan nog even een verhaaltje lezen met deze lamp aan geeft een super knus gevoel, en zal voor jouw kindje als het groter is ook een fijne lamp zijn om lekker bij te lezen en spelen. Deze tips zijn gegeven door Dreumes enZo.

 

Je houd misschien ook van..

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *