Verbouw

Timmerwerken zijn de meest allround werkzaamheden in de bouw

Ook de zonnepanelen komen voor rekening van de timmerman

Sommige mensen vragen zich af wie nou eigenlijk de aangewezen persoon is om de zonnepanelen op het dak te monteren. Het antwoord daarop is: de timmerman! De tijd dat de timmerman zich alleen met het pure timmerwerk bezighield en hooguit ook de zaag uit de gereedschapskist toverde ligt ver achter ons. We zijn natuurlijk collectief veeleisender geworden en de werkzaamheden die in huis of op kantoor moeten gebeuren vragen andere vakkennis. Elektronica moet bijna altijd ergens bij gemonteerd worden om te zorgen dat iets werkt. Het inmeten en op maat maken is echter een onderwerp waar toch echt specialistische kennis, vaardigheden en inzicht aan te pas komen. Deze competenties zijn aanwezig bij de moderne timmerman. Daar hoort zeker het monteren en op maat inpassen van zonnepanelen bij. Het leveren van zonnepanelen aan de klant is één ding. Vakkundig plaatsen is essentieel om te zorgen dat het resultaat ook volledig naar wens werkt en blijft werken.

Monteren en aansluiten van zonnepanelen

De eerste onderwerpen die bij het plaatsen van zonnepanelen moeten worden aangepakt zijn natuurlijk het bepalen van de hoeveelheid zonnepanelen en de plaats waar deze moeten komen. Soms wordt dit al gedaan door de timmerman zelf, maar meestal is er een werkvoorbereider die dit voor de timmerman en u regelt. Overwegend zal er sprake zijn van een voorbereiding op het echte werk door het dak klaar te maken voor het plaatsen. Zijn de zonnepanelen eenmaal geleverd? Dan rest de timmerman slechts nog de veilige en vakkundige montage. Voor het realiseren en een stukje elektra en het monteren daarvan draait de gemiddelde timmerman zijn hand ook niet om. Zo blijft er voor de elektricien eigenlijk alleen nog een stuk controle over. Hooguit misschien het aansluiten van de laatste stekkers, omdat deze bevoegdheid nou eenmaal bij een goed opgeleide vakman/vrouw in elektrotechniek thuishoort. Het zal u inmiddels niet meer verbazen; veel timmermannen hebben ook een diploma elektrotechniek op zak.

5 Werkzaamheden die ook bij de timmerman thuishoren

Misschien wist u dit nog niet, maar de onderstaande onderwerpen zijn ook werkzaamheden in het domein van de timmerman:

  • Sanitair afmonteren
  • Keukenbladen op maat maken
  • Wanden maken en verplaatsen
  • Vlonder aanleggen
  • Afvoeren afdichten

U merkt het; voor allerlei werkzaamheden in de bouw is de timmerman een onmisbare schakel. Zonder zijn/haar inzicht en vakmanschap zou er weinig mogelijk zijn. Zorg daarom dat u in uw bouwproject tenminste de beschikking heeft over een goede timmerman.

Een voorbeeld van een allround timmerman in Brabant

Wilt u meer weten welke werkzaamheden een allround timmerman in de praktijk uitvoert? Kijk dan voor een voorbeeld daarvan in de provincie Noord-Brabant eens op de website van deze timmerman. Misschien is dit wel direct de timmerman die u zocht!

Je houd misschien ook van..