Verbouw

Raadpleeg Klic-App voordat je start met machinale graafwerkzaamheden

Wanneer je plannen hebt om je eigen tuin eens flink onder handen te nemen dan is de kans groot dat hier ook machinale graafwerkzaamheden bij komen kijken. Belangrijk om te weten is dat je, voordat het machinaal graven kan beginnen, een klic melding moet doen. “Wacht, wat?…’’ Gelukkig is het indienen van een klic melding tegenwoordig een fluitje van een cent met Klic App. Hoe het precies werkt, leggen wij je uit in dit artikel.

 

Een klic melding doen: zo gaat het in zijn werk

Zoals gezegd is het doen van een klic melding geen mogelijkheid maar een vereiste die wettelijk is vastgelegd. De reden is dat onder de grond een uitgebreid netwerk van kabels en leidingen is aangelegd, en natuurlijk moet worden voorkomen dat deze worden beschadigd wanneer men begint met graven. Wanneer je een klic melding doet via Klic App krijg je in de app alle informatie die je nodig hebt om veilig te starten met machinaal graven.

 

Het doen van zo’n Klic-melding via www.klic-app.nl is eenvoudig. Het indienen van de Klic-melding begint met het selecteren van het gebied waar je met de machine gaat graven. Je kunt dit doen door op de kaart een zone te selecteren, een adres in te typen of de precieze coördinaten in te voeren. Vervolgens geef je aan om wat voor soort werkzaamheden het gaat (bijvoorbeeld baggerwerk of heien). Voer tot slot nog in wanneer je verwacht te beginnen en klaar te zijn met de werkzaamheden. In 95 procent van de gevallen worden de gegevens die je nodig hebt al binnen één werkdag geleverd. De documentatie die je hebt aangevraagd, blijft vervolgens beschikbaar in Klic App.

 

Disclaimer: KLICAPP handelt niet voor of namens het Kadaster

Je houd misschien ook van..

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *