Voor het schilderen van uw binnenmuur heeft u geen vakman nodig, dit kan u gemakkelijk zelf doen. Het is scheelt in de kosten en daarnaast is het ook nog eens leuker.

Benodigheden

Het schilderen van een binnenmuur lukt alleen met de juiste benodigheden. Zorg ervoor dat u schilderspullen van goede kwaliteit aanschaft. Deze investering kost wat meer, maar deze schilderspullen kunnen dan ook nog jaren mee. De benodigheden zijn als volgt:

  • Verf;
  • Ronde kwast;
  • Verfroller;
  • Emmer;
  • Verfrooster;
  • Schilderstape;
  • Trap.

Voorbereiding

Voorafgaand aan het schilderen is het van belang de binnenmuur te controleren op vochtigheid. Neemt de muur water op? Dan moet deze worden behandeld met voorstrijk. Hierdoor hoeft u dan minder verf te gebruiken, het wordt niet opgezogen door de muur. Ook is het belangrijk eventuele gaten in de binnenmuur op te vullen en andere roest- of watervlekken over te schilderen met een dekkende grondverf. Plak alles af waar niet geverfd mag worden; hoeken, randen, stopcontacten, plinten etc. De vloer kunt u beschermen met oude kranten of een zijl.

 

Schilderen maar!

Als u begint met het verven van de binnenmuur, begin dan met de hoekjes en de randjes. Daarvoor kunt u het beste een ronde kwast gebruiken, zo kunt u precies te werk gaan. Daarna kunt u aan de slag met de verfroller en het grotere geheel gaan schilderen. De verfroller haalt u eerst over het verfrooster, voor een gelijkmatige verdeling van de verf. Werk van boven naar beneden en van links naar rechts. Op deze manier lopen de verfstroken mooi in elkaar over. Alle hoekjes waar u niet goed bij kunt, kunt u afwerken met de ronde kwast. Voor het hogere schilderwerk kunt u de trap erbij pakken. Bent u klaar met het schilderen van de binnenmuur? Verwijder dan tot slot nog de schilderstape.

 

Tips!

  • Na het verven de schilderstape direct verwijderen, anders kan deze lastiger te verwijderen zijn en kan de verf aan de tape blijven zitten;
  • Aangebroken emmers of potten verf kunnen nog erg lang bewaard worden, indien deze goed afgesloten worden;
  • De kwast moet eerst goed drogen nadat u deze heeft schoongemaakt. Als de kwast goed droog kunt u deze verpakken in pakpapier, klaar voor de volgende keer.

Heeft u naar aanleiding van het schilderen van de binnenmuur nog vragen of doen er zich andere problemen voor, neem dan contact met ons op door middel van het contactformulier. U ontvangt dan geheel vrijblijvend verschillende offertes van lokale klusbedrijven in uw e-mail.

Je houd misschien ook van..

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *