Je staat op het punt om een nieuwe vloer aan te schaffen, maar je hebt nog geen flauw idee welk soort vloer het gaat worden. De keuze is reuze, waardoor het soms lastig is om een goede keuze te maken. In het artikel hieronder vertellen we meer over de voor- en nadelen van een bamboevloer. Lees snel verder wanneer je een bamboe vloer aan het overwegen bent.

Duurzaam materiaal

Bamboe is erg duurzaam. Dit komt omdat het snel groeit. Een gemiddelde bamboe plan kan wel een meter per dag groeien. De productie van hout neemt veel meer tijd – en daarom meer ruimte in de beslag. Steeds meer mensen richten hun pijlen op duurzaamheid en daar past de keuze voor bamboe goed bij. Daarnaast heeft bamboe een lange levensduur en kan het veel hebben. Het is onderhoudsvriendelijk. Bamboevloeren zijn dik en hecht, waardoor ze vele jaren mee gaan.

Voordelig in aanschaf

Doordat bamboe zo snel groeit is het goedkoop in aanschaf. Bamboe is goedkoper dan de meeste andere vloeren zoals gietvloer, parketvloer, een laminaat of PVC vloer. Wel is het verstandig om bamboe te laten leggen, waardoor je wel veel arbeidskosten kwijt bent. De laatste tijd zien we steeds meer mensen voor bamboevloeren kiezen aangezien deze lang meegaan en daarnaast relatief goedkoop zijn in aanschaf en aanleg in vergelijking met andere vloeren.

 

Tot slot kan bamboe goed omgaan met temperatuurwisselingen. Hout bijvoorbeeld zal snel gaan krimpen bij kouder weer en gaan uitzetten bij warm weer met een hoge luchtvochtigheid. Bamboe is heel flexibel, waardoor temperatuurwisselingen geen schade aan je vloer aanrichten.

Zijn er ook nadelen?

Zoals met elke vloer zijn er bij een bamboe vloer ook nadelen. Zo zijn er bijvoorbeeld een beperkt aantal kleuren te krijgen en zijn naaldhakken niet geschikt voor bamboevloeren. Bepaalde soorten bamboe zijn minder goed geschikt voor vocht. Daarom is het aan te raden om voor de betere kwaliteit bamboe te kiezen, zodat je hier in ieder geval geen last van krijgt. Tot slot kan bamboe bij veel zonlicht verkleuren. Zelf een bamboe vloer leggen? Koop dan hier bamboe planken.

Je houd misschien ook van..

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *