De meeste tuinen zijn in de winter geen schim meer van wat ze voorheen waren. Dit komt doordat er geen aandacht aan is besteedt en hierdoor zal de tuin ‘verloederen’. Er zijn een aantal manieren om dit proces te voorkomen of in ieder geval deels tegen te gaan.

Tuinverzorging & onderhoud
De bodem van de tuin moet goed worden verzorgt. Dit kunt u doen door de aarde goed los te spitten, zodat het niet dicht gaat zitten door de kou. Hierna is het verstandig om compost te gebruiken en dit erin te laten trekken. Ook hoeft u niet de bladeren, die over de bodem zijn gevallen, weg te halen. Het zorgt namelijk voor een warme deken over de aarde heen.

Bij een gazon is het echter wel verstandig om de bladeren weg te vegen, want dit houdt een hele hoop licht tegen. Wanneer u dit bijhoudt zullen er geen gele plekken in het gazon komen. Wanneer het gazon bevroren is, raden wij u af om hier veel op te lopen. Dit kan de welbekende bruine plekken in het gazon veroorzaken.

Genieten van de tuin
Ondanks dat de winterse temperatuur het niet aantrekkelijk maakt om in de tuin te gaan zitten, is het zeker mogelijk om dit wél te doen. Nee, niet met koude vingers maar gewoon in een comfortabele omgeving. Zo kun je met een jacuzzi namelijk gewoon midden in de winter buiten in de tuin zitten. De jacuzzi zal het water continu blijven verwarmen en daarom zal u op geen enkel moment last krijgen van de koude temperaturen. Het kan een enorm gezellige sfeer met zich mee brengen door bijvoorbeeld met vrienden in de jacuzzi te gaan zitten terwijl de sneeuwvlokken om je heen vallen.jacuzzi

Je houd misschien ook van..

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *