Tuin

Winter onderhoud voor je tuinmeubelen

De zomer is nog in volle gang bezig, maar toch is het al wel fijn om te weten wat je met je tuinmeubelen moet doen als de winter aanbreekt. Je wil natuurlijk niet dat ze gaan rotten of gaan verkleuren, dus daarom is het verstandig om er tijdig aandacht aan te besteden zodat je ervoor kunt zorgen dat je de tuinmeubelen volgend jaar weer met hetzelfde plezier kunt gebruiken.

Overkapping en veranda

Om te weten wat je precies kunt doen op je tuinmeubelen te onderhouden moet je weten van welk materiaal ze gemaakt zijn. Het beste is om de tuinmeubelen binnen op te slaan in de winter. In bijvoorbeeld de garage of een tuinhuis waar alles in past. Onder een overkapping of veranda kunnen de tuinmeubelen ook blijven staan. Het ligt er natuurlijk aan wat voor soort veranda je hebt en of deze vanaf een bepaalde kant bijvoorbeeld is afgesloten. Weet je niet zeker of je tuinmeubelen of loungeset het de gehele winter zullen volhouden onder de veranda? Kies er dan voor om de tuinmeubelen te beschermen met een hoes. Zo voorkom je zeker dat ze niet beschadigen.

Kussens en parasols

De meeste kussens zijn waterdicht en kunnen gemakkelijk buiten worden opgeborgen bij de rest van je tuinmeubelen. Als ze een keer nat zijn geweest weet je niet zeker of er nog wat vocht in is achter gebleven. Om het zekere voor het onzekere te nemen en te voorkomen dat er schimmels ontstaan, is het noodzakelijk om de kussens even uit te wassen voordat je ze op gaat bergen. Dit kan ook gedaan worden met de parasoldoek, indien deze past in de wasmachine. Zo voorkom je schimmelvorming en kunnen ze zonder zorgen worden opgeborgen in de winter.

Je houd misschien ook van..