Als je op zoek gaat naar een nieuwe loungeset, dan kom je er al vrij vroeg achter dat er veel mogelijkheden zijn. Om te voorkomen dat je verblind wordt door het grote aanbod, hebben we een aantal goede tips voor je op een rijtje gezet. We bespreken hieronder dus met welke zaken je rekening moet houden als je de juiste keuze wilt maken. Ook leggen we uit waar je op moet letten als je naar het comfort en materiaal kijkt. 

 1. Materiaal en uitstraling
  Ten eerste is de uitstraling natuurlijk erg belangrijk, want het oog wil ook wat. Maar welke stijl moet je nou kiezen? Het materiaal van het onderstel speelt een grote rol in de uitstraling van een loungeset. Een onderstel van wicker geeft bijvoorbeeld een warme uitstraling, terwijl een loungeset van aluminium of kunststof juist weer een strakke en moderne uitstraling heeft. Wil je liever een landelijke sfeer creëren? Dan is een loungeset van natuurlijk materiaal zoals hout een goed idee. Verder moet je kijken naar het materiaal van de bekleding en kussens, want dit bepaalt ook voor een groot deel de uitstraling. 
 2. Meten is weten
  Een andere goede tip die we mee willen geven is dat het belangrijk is om te weten hoeveel ruimte je precies op je balkon of tuin hebt. Aan de hand van deze afmetingen kun je namelijk ook een betere keuze maken in de indeling en het formaat van de loungeset. De tuinset moet uiteraard ruim genoeg zijn voor de personen die er gebruik van maken, maar de tuinset zelf moet dan wel passen op de plek waar je hem wilt neerzetten! Ook bestaan er sets met een vaste en een modulaire opstelling. Dat laatste bestaat uit losse elementen die je op verschillende manieren kunt neerzetten. Dit is bijvoorbeeld erg fijn als je een klein terras hebt en een efficiënte indeling belangrijk vindt. 
 3. Zitcomfort testen
  Naast het mooie uiterlijk moet een loungeset uiteraard ook lekker zitten. Na een lange, drukke werkdag is er niets zo prettig als neerploffen op een heerlijke loungebank met een drankje en een hapje. Daarom moeten de zitkussens enigszins stevig zijn, zodat je na een uur nog steeds comfortabel zit. We raden aan om te gaan “proefzitten” in tuincentra als je zeker wilt weten dat de loungebank lekker zit!
 4. Bescherm je loungeset
  Het is slim om een beschermhoes te kopen, zodat je de loungeset netjes houdt wanneer je hem niet gebruikt. Een opbergbox voor de kussens is ook zeker geen slecht idee. Op deze manier houd je de hele set droog wanneer het regent en zorg je ervoor dat alles er als nieuw uit blijft zien!

Je houd misschien ook van..

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *