Plannen voor een tuinrenovatie? Op zoek naar een manier om uw erf op een fraaie wijze af te schermen? Denk dan eens aan metalen sierhekwerk, eventueel met een toegangspoort.

Alternatief voor heg of schutting

Bij de inrichting van een tuin worden basis elementen als straatwerk en schuttingen vaak als eerste in een ontwerp opgenomen. Het zijn samen met heggen van Coniferen of Laurier meestal de afbakeningen voor de meer creatieve tuinelementen zoals struiken, planten en verlichting aan bod komen. Maar is het niet veel mooier om sierhekwerk te gebruiken als erfafscheiding of om uw tuin op te delen? Sierhekwerk heeft namelijk nogal wat voordelen!

Voordelen van sierhekwerk

Metaal is in aanschaf een hogere investering dan hout, maar wanneer u de kosten over een langere periode bekijkt zal dit meevallen. Zo heeft een houten schutting of hekwerk regelmatig onderhoud nodig en is normaal tuinhout vaak met een jaar of 10 al aan vervanging toe, terwijl metaal vele malen langer mee kan. Maar er zijn meer voordelen:

  • Met juiste primers en goede verf nauwelijks schilderwerk vernieuwen
  • Sterker en veiliger
  • Nauwelijks uitzetting, onderdelen blijven goed passen
  • Beter te positioneren
  • Minder verzakkingen mits goed gefundeerd
  • Chique of strakke uitstraling

Toegangspoort passend bij hekwerk

Met een bijpassende fraaie toegangspoort voor de oprijlaan maakt u het plaatje helemaal compleet. Door de gekozen stijl (modern, klassiek of een combinatie) kunt u uw woning en tuin een passende aanblik geven die bij uw wensen past. Een toegangspoort kan tevens voorzien worden van beveiliging door een intercom systeem en elektrische opening,- en sluitingsfunctie.

Sierhekwerk: standaard types of maatwerk

Diverse fabrikanten leveren vaste modellen sierhekwerk, maar bij sommige ambachtelijke bedrijven kunt u ook maatwerk sierhekwerk en poorten laten maken. Ook uw eigen ontwerp is mogelijk en het uitmeten en de montage is bij dergelijke zaken ook uit te besteden.

Het overwegen waard

Zoals u leest: metalen sierhekwerk in uw tuin is het overwegen zeker waard!

Je houd misschien ook van..

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *