Een tuin is voor veel mensen een oase van rust, een fijne plek om te genieten van de natuur en de buitenlucht. Het hebben van een goed onderhouden tuin kan echter enorm veel werk zijn. Indien je wel graag een mooie tuin wil, maar geen gelegenheid hebt om veel tijd te besteden aan het onderhoud, kan kunstgras een goede oplossing zijn. Op deze manier kun je genieten van een mooie, groene, onderhoudsvriendelijke tuin.

Er wordt vaak gedacht dat echt gras weinig onderhoud nodig heeft, maar dit is helaas niet waar. Gras is snel groeiend groen, en dus niet erg onderhoudsvriendelijk. Kunstgras is dus een goede oplossing voor de onderhoudsvriendelijke tuin. Samen met bijvoorbeeld taxushagen, kleine groenblijvers en mooie bloembakken en borders kun je zo een prachtige, onderhoudsvriendelijke tuin creëren, waarin ook veel groen te zien is. Een onderhoudsvriendelijke tuin hoeft dus niet te betekenen dat er enkel bestrating is!

De voordelen van kunstgras

Een mooi gazon vergt het hele jaar door onderhoud. Het gazon mag geen bruine plekken krijgen, het mag niet te droog of vochtig worden en mos kan zich gaan vormen. Gras is zeker niet onderhoudsvriendelijk: in het voorjaar moet het gras voorzien worden van kalk en geknipt worden. In de zomer moet de grasmat voldoende water binnenkrijgen om uitdroging te voorkomen, en in het najaar moet het gras geharkt worden, om te voorkomen dat het gras stikt. Maaien dient regelmatig plaats vinden, aangezien gras een snel groeiend groen is.

Gras is dus zeker geen onderhoudsvriendelijke plant. Kunstgras kan echter een goede optie zijn voor de onderhoudsvriendelijke tuin. Kunstgras is duurzaam, heeft weinig onderhoud nodig en behoudt altijd zijn mooie groene kleur. Je zult ook geen last hebben van mos, ongedierte, of bruine plekken in het gras. Kunstgras hoeft niet gemaaid te worden en blijft altijd mooi.

Tips voor een onderhoudsvriendelijke tuin

Indien je kiest voor een tuin, houd er dan rekening mee dat er altijd klein onderhoud plaats zal moeten vinden. We hebben nu eenmaal seizoenen, waardoor het water geven van de planten of bladeren harken helaas niet te vermijden is. Toch zijn er een aantal belangrijke tips waarmee je je tuin zo onderhoudsvriendelijk mogelijk kunt houden. Kies bijvoorbeeld voor het planten van robuuste, sterke bomen, zoals een olijfwilg. De bladeren van de olijfwilg blijven lang hangen, de boom is erg sterk, en kan in leven blijven onder verschillende weersomstandigheden. Of denk eens aan het planten van lang doorgroeiende heesters. Ook kun je een bodembedekker in je border of bloembakken planten voor een mooie groene uitstraling. Dit plantje bedekt de bodem, en zal dus de groei van onkruid voorkomen, terwijl het zorgt voor een mooie natuurlijke, groene uitstraling in je tuin. Minder onkruid wieden en een mooie groene tuin!

Echt weinig onderhoud hebben aan je tuin? Denk dus eens aan het vervangen van je huidige gras door kunstgras. Dit zal het grootste gedeelte aan onderhoud wegnemen, en is zeker een goed begin voor het samenstellen van je onderhoudsvriendelijke tuin. Zo kun je het hele jaar door genieten van een prachtige, groene grasmat.

Bron: https://www.tuinenkunstgras.nl

Je houd misschien ook van..

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *