De zomer is weer in volle gang. Althans, dat probeert het. De ene week zijn er tropische temperaturen terug te vinden en een week later is het weer kletsnat. Het zijn in ieder geval zeer groeizame omstandigheden voor alles wat groen is en groeit, zo ook voor de tuin. De trend zoals deze afgelopen jaren is ingezet, is dat de tuin steeds meer als buitenkamer geldt. Het is in feite een vergroting van de leefruimte. Veranda’s, serres en tuinkamers schieten als paddenstoelen uit de grond. Ook het plaatsen van luxueuze tuinmeubelen wordt steeds populaider zoals spa’s, sauna’s en hottubs. Maar hoe maak jij nu van je tuin je droomkamer?

Ga opzoek naar de juiste partner

Zelfs bij het aanleggen van een tuin komen tal van disciplines kijken. Je tuinverbouwing kan zowel een hovenier nodig hebben als een timmerman. Vaak zoeken deze bedrijven dan ook de samenwerking om zo tot een goed resultaat te komen. De hovenier zorgt voor bestrating, grondverzet en tuinaanleg. Een aannemer kan de gewenste veranda of serre bouwen of vernieuwen. Door de samenwerking heb je vervolgens een persoon die je op de totale uitvoering kan aanspreken. Dat voorkomt tegenwerkende belangen of een conflict ter plaatse.

Breng de kosten in kaart

Zorg ervoor dat je in aanloop naar de verbouwing goed op de hoogte bent van alle kosten die er bij komen kijken. Wanneer het werk eenmaal begonnen is, is het natuurlijk zeer vervelend dat dit stil komt te liggen door geldgebrek! Maak daarom goede afspraken met je aannemers of hovenier.

  • Spreek goed af wie de verantwoordelijk is en risico’s draagt. De klus is aangenomen tegen een X-bedrag. Maar welke onvoorziene risico’s zijn nu voor jezelf?
  • Wat is de doorlooptijd van het project? Zit je niet de halve zomer in een bouwput maar blijf jij ook na het aannemen van de klus punt van aandacht.
  • Welke persoon of aannemer neemt de verantwoordelijkheid van het project. De tekentafel, uitvoer en afwerking moeten allemaal bij dezelfde persoon of organisatie liggen. Wanneer dat niet is ga je vaak zelf in de rol van “uitvoerder”.

Je houd misschien ook van..

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *