Tuin

In een aantal stappen je eigen tuinhuisje

Een tuinhuisje kan ontzettend makkelijk zijn om bijvoorbeeld je gereedschap in op te bergen of je fiets in te zetten. Een tuinhuisje is in een aantal stappen zelf te bouwen. Er zijn uiteraard meerdere manieren om je tuinhuisje te bouwen. Maar dit is de basis voor het bouwen van je tuinhuisje. Ben je zelf niet zo’n klusser? Dan is een klusjesman inhuren misschien wel handig.

Tuinhuisje bouwen

Zelf je eigen tuinhuisje bouwen hoeft helemaal niet zo moeilijk te zijn. Met een hamer, planken en spijkers kom je al een heel eind. Bedenk eerst goed hoe je wilt dat het tuinhuisje eruit komt te zien. Zodat je niet halverwege staat te twijfelen hoe het eruit moet komen te zien. Hieronder vier korte stappen om zelf je tuinhuisje te bouwen.

Stap 1. Allereerst zorg je ervoor dat je de onderste laag planken op het juiste formaat neerlegt. Meet de diagonale lijn om te controleren of het allemaal recht ligt. Je kunt het nu nog aanpassen. Gebruik desnoods een waterpas.

Stap 2. Als de onderste laag goed ligt kun je de wanden gaan stapelen. Het beste is om hierbij een rubberen hamer te gebruiken. Zo zorg je ervoor dat de planken goed op elkaar aansluiten. Leg wel een los stukje hout ertussen als je de hamer gebruikt. Dan sla je op het houtje en sla je geen deuk in de plank zelf.

Stap 3. Bij ongeveer vier a vijf balklagen plaats je de deur. Hierna kun je gewoon weer verder gaan met het bouwen van de zijwanden. Wil je er graag nog een apart raam in? Kies hier dan een mooie plek voor uit. Zorg ervoor dat je de grootte van het raam uit snijdt in de balken. Als je een punten dak erop wilt hebben bouw je op een gegeven moment verder met gevelpunten.

Stap 4. Om ervoor te zorgen dat het dak niet inzakt, moet je draagbalken plaatsen. Nu kun je het dakleer vast gaan timmeren. Dakleer wordt gebruikt om lekkage tegen te gaan. Niet het dakleer zo vast dat het mooi afgewerkt is. Plaats desnoods gevellijsten aan de zijkant zodat de afwerking van het dakleer niet meer te zien is.

Hulp nodig?

Lijkt het je toch allemaal een hele klus? Schakel dan hulp in van een van onze klusjesmannen. Zij helpen je graag met het bouwen van jouw eigen tuinhuisje. Neem vrijblijvend contact met Klusjesman Den Haag op door het contactformulier op klusjesman den haag in te vullen. Wie weet zit jij samen met onze klusjesman aan tafel te brainstormen over jouw ideeën voor je tuinhuisje.

Je houd misschien ook van..

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *