Tegenwoordig kiezen steeds meer mensen voor een strakke inrichting van het huis of de tuin. Kenmerkend voor een strakke en moderne inrichting zijn vooral strakke, rechte lijnen. Hoe laat je deze strakke en moderne stijl terug komen in de tuin? 

Grote tegels

Als je voorkeur uitgaat naar een moderne inrichting, moet je in je tuin kiezen voor grote tegels. Door de grote tegels lijkt je tuin heel strak. Tegenwoordig zie je vooral donkere tegels in tuinen terug komen, bijvoorbeeld antraciet. Alleen tegels in je tuin zorgt natuurlijk niet voor veel gezelligheid. Daarom is het leuk om daar nog enkele plantenbakken op te plaatsen. Als switch kan je kiezen voor ronde plantenbakken, als tegenhanger voor de strakke tegels.

Zithoek

Als het mooi weer is, wil je niks liever dan heerlijk in je tuin kunnen zitten. Een grote lounge set mag daarom niet ontbreken in je moderne tuin. Als je de moderne inrichting wil houden, kan je het beste kiezen voor een vierkante of rechthoekige lounge set. Je kan er dan heerlijk in relaxen, maar je behoudt wel de strakke lijnen in de tuin. 

Overkapping

Een overkapping is essentieel voor de iets minder mooie dagen die Nederland kent. Helaas regent het hier nog best regelmatig, en niemand houdt ervan om natgeregend te worden. Tegenwoordig zie je veel overkappingen die van tuinhout gemaakt zijn. Dit hoeft niet per se hardhout te zijn, dit kan ook goedkoop tuinhout zijn. Door de overkapping kan je nog lekker buiten blijven zitten, ondanks dat het met bakken tegelijk uit de lucht komt vallen. 

Grind

In moderne tuinen zie je steeds vaker dat tegels omringd worden door grind. De tegels liggen niet aansluitend aan elkaar, maar er wordt een kleine ruimte tussen gelaten. In die ruimte wordt grind gestort, dat kan in dezelfde kleur als de grote tegels. Zo wordt er een looppad gecreëerd met een strak en modern karakter. 

Je houd misschien ook van..

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *