De taxushaag is voor moderne tuinen een echte aanwinst. Strakke lijnen met Eye catchers zijn de trend voor moderne tuinen. Een taxushaag kan als geen ander de contouren van de tuin accentueren. Door zijn fijne structuur en donkergroene kleur is hij zeer geliefd. Daarnaast is hij zeer onderhoudsvriendelijk en blijf hij ook nog eens groen in de winter.

 

De taxus wordt veel gebruik voor hagen tot 1 meter. Hij is uitermate geschikt voor een brede afscheiding tussen terras en straat of om borders in de tuin. Door zijn body doet het de tuin groter lijken en privacy garanderen.

 

Taxus baccata als terras afscheiding

Je ziet de Taxus baccata vaak terug bij grote terrassen van horeca en hotel ondernemingen en ondernemingen waar exclusiviteit uitgestraald moet worden. De Taxus baccata heeft van nature rode bessen, echter door het snoeien van deze haag zie je vrijwel nooit de rode bessen groeien aan deze plant.

 

Wil je een exclusieve tuin die luxe uitstraalt dan kies je natuurlijk voor een taxus baccata. In combinatie met een vrij nieuwe plant die sterk in opmars is in Nederland, de portugese laurier kan je een zeer mooie tuin aanleggen. Deze portugese laurier gebruik je dan voor een hoge erfafscheiding van ca. 2 meter en de taxus voor de contouren in de tuin zelf.

Taxus baccata in moderne tuinen

In moderne tuinen en landelijke tuinen is de Taxus baccata dus zeer geschikt. Kijk eens op tuinkenners voor inspiratie. Hij accentueert Eye catchers. Dit houdt in dat beelden, maar ook bijzondere planten nog mooier worden dan als je ze plant in een border.

 

De taxus heeft naast zijn mooie verschijning ook een hele positieve eigenschap voor de medische wetenschappen. De taxus plant is giftig en kan je dus niet eten, echter het snoeisel wordt ook verzameld voor een medicijn dat werkt tegen kanker. Het snoeisel van de Taxus baccata die Haag en Heg levert vanuit de kwekerij wordt gebruikt voor het maken van dit medicijn. Haag en heg is één van de grootste leveranciers van haagplanten inde Benelux.

 

Je houd misschien ook van..

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *