Tuin

4-seizoenen kleur in de tuin

Er zijn planten die juist in de winter bloeien. Combineer je deze met bladhoudende planten en struiken dan heb je vier seizoenen lang kleur in de tuin!

Wintergroene planten en struiken zijn aantrekkelijk als er verder maar weinig bloeit in de tuin, en bieden privacy in de tuin. Bijvoorbeeld door een bladhoudende haag rondom je tuin te planten. Daarnaast zijn er een aantal tuinplanten die zich in de wintermaanden van hun mooiste kant laten zien. Door groenblijvers met winterbloeiers in je tuin te zetten, geniet je dus het hele jaar van kleur! Wij zetten er een paar voor je op een rij.

6x winterkleur

  1. Klimop (Hedera) hoef je niet omhoog te helpen en zorgt dat een lelijke schutting of muur razendsnel uit het zicht verdwijnt. Zorg dat je deze snelle klimmer door snoeien in toom houdt.
  2. Kerstroos of nieskruid (Helleborus) is verkrijgbaar in veel verschillende kleuren. De bloeitijd varieert, maar valt meestal vanaf januari, februari. Knip zodra hij gaat bloeien het oude blad af, zo komen de bloemen beter uit.
  3. Buxus of het palmboompje is ideaal om een haagje van te maken. Hetzelfde geldt eigenlijk voor Taxus. April en september zijn de beste maanden om je haagje te snoeien.
  4. Winterheide (Erica) bloeit vanaf ongeveer december met witte, roze of paarse bloemetjes. Heide is wintergroen, net als kerstroos.
  5. Cyclamen hebben een mooie tekening in het blad en de bloemetjes in wit, roze of paars steken hier prachtig bovenuit. De tuincyclaam bloeit tussen december en maart.
  6. Rododendron is bladhoudend, behalve de mollis soorten, en vragen maar weinig onderhoud. Je hoeft ze niet te snoeien. Bijkomend voordeel is dat ze bloeien vanaf ongeveer april, mei.

Tip: plant in het najaar bloembolletjes tussen de vaste planten zodat je tuin in het vroege voorjaar extra kleur krijgt.

Je houd misschien ook van..