Tuin

4 redenen waarom kunstgras niet schadelijk is voor huisdieren

Een keurig gazonnetje in je tuin is heel fijn, maar vraagt ook wel wat onderhoud. Voor veel mensen is dat een reden om naar een goed alternatief te zoeken en dan kom je al snel uit bij kunstgras. Enkele voordelen van kunstgras is dat het geen water nodig heeft, dat er nauwelijks onderhoud nodig is en dat het er het gehele jaar mooi groen bij ligt. Huisdiereigenaren vragen zich nog wel eens af of kunstgras niet schadelijk is voor hun geliefde viervoeter. Deze bezorgdheid is echter helemaal niet nodig omdat kunstgras volkomen veilig is voor honden en katten. Er zitten zelfs voordelen aan het hebben van kunstgras ten opzichte van een echt grastapijt als je huisdieren hebt.

Kunstgras is een feest voor hond of kat

Echt gras kan nogal eens stekelig zijn, te lang of scherp. Zeker als er hier en daar wat onkruid doorheen groeit. Geen mooi gezicht en niet prettig voor de pootjes van een huisdier. Door kunstgras aan te leggen voorkom je dit soort ongemak en kunnen de hond of kat gerust over het zachte tapijt lopen, er heerlijk op ravotten of lekker op liggen om te slapen in het zonnetje.

Kunstgras voorkomt ellende

Er is niets zo erg als een hond die er zijn hobby van maakt om kuilen te graven in je mooie gazon. De schade is niet te overzien en leer het je huisdier maar eens af… Dit probleem ondervang je door een kunstgrastapijt neer te leggen. Mits het op de juiste manier is aangelegd en wordt onderhouden is dit de ideale oplossing om je enthousiaste graver te beletten om van je grasveld een heuvellandschap te maken.

Urine en uitwerpselen beschadigen je kunstgras niet

Met name honden plassen op, voor ons, willekeurige plekken, ook in het gras. En waar de meeste katten de voorkeur geven aan hun schone kattenbak, willen die ook nog wel eens hun behoefte doen in de vrije natuur. Het kunstgras in je tuin wordt dan niet ontzien en er zal regelmatig “gebruik” van gemaakt worden als de dieren in de tuin bivakkeren. De uitwerpselen van huisdieren is echter niet schadelijk voor kunstgras en zal bijvoorbeeld geen verkleuringen geven. De vocht doorlatende onderlaag van het kunstgras kan eenvoudig de urine de grond in laten lopen. Er zijn zelfs mensen die juist een klein stukje kunstgras inzetten om pups te helpen bij hun zindelijkheidstraining.

Eenvoudig schoonmaken en geur neutraliseren

Kunstgras is simpel schoon te maken. Door eenvoudig de tuinslang erop te zetten en het gazon af te spuiten is het meeste werk al gedaan. Het kan echter wel zijn dat er geurtjes achterblijven. En het is niet altijd duidelijk waar de geur zich precies bevindt, of het huisdier moet een specifieke voorkeur hebben van een plek om zich te ontlasten. Er zijn speciale producten te koop om geur in kunstgras te verwijderen. Maar door het kunstgras te besproeien met een eenvoudig mengsel van azijn en water zullen de geurtjes ook verdwijnen.

Je houd misschien ook van..

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *