Inbrekers in je huis wil je uiteraard voorkomen, maar heb je wel de juiste sloten hiervoor? In dit artikel leggen we uit welke de veelvoorkomende manieren van inbraak zijn en hoe je hier tegen kunt beveiligen.

Insluipmethode

Even naar de winkel om een paar boodschappen te halen… Of even naar boven om te strijken. Vervolgens laat je een raam open staan of misschien wel de achterdeur. Inbrekers gebruiken de “insluipmethode” erg vaak. Ze zijn maar een paar tellen binnen en nemen het meest kostbare mee. Ga je weg? Sluit dan altijd de ramen en/of deuren goed af. Tegenwoordig zijn er ook nieuwe typen insteeksloten, waarbij deze automatisch vergrendeld als je de deur achter je dicht doet. Je hoeft dan je deur niet meer af te sluiten met je cilinderslot.

Kerntrekken van de cilinder

Een andere populaire manier van inbraak is het kerntrekken van de cilinder. Dit is ook een methode die steeds vaker voorkomt. Met het kerntrekken wordt er in de cilinder geschroefd, waarbij de kern van de cilinder in compleetheid uit de deur wordt gehaald. Vervolgens kan je met een bouwsleutel of schroevendraaier eenvoudig de deur openen.  

Inbraakwerende maatregelen

Het is verstandig om de woning te voorzien van het Politiekeurmerk Veilig Wonen. Dit is een certificaat die afgegeven wordt, waarbij de woning voldoet aan verschillende eisen. Het voordeel is dat hier bij elke deur of raam gekeken wordt of het hang- en sluitwerk goed is. Alle zwakken plekken worden daarmee aangepakt.

Je houd misschien ook van..

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *